În loc să meargă la școala profesională, elevii certați cu învățătura țin în viață în mod artificial licee


 

 

 

 

 

 

 

 

Ultima admitere computerizată la liceu a adus situații cel puțin ciudate, elevii care au picat Evaluarea Națională cu note jenante au intrat la liceele tehnologice din Târgu-Jiu și județ. Cum este greu de crezut că elevi cu media de admitere 2.47 poate fi adus în patru ani în situația de a promova Bacalaureatul, admiterea în liceu este o mare minciună, o amânare a deznodământului final. Elevii respectivi ar fi urmat școala profesională dacă ar fi existat alt regulament, așa consumă resurse iar efortul statului nu se regăsește în plus valoare.

Elevi cu medii situate între 2.00 și 3.00 vor fi liceeni din toamnă. Potrivit site-ului Ministerului Educației Naționale,  la Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, ultima medie de admitere la profilul Electromecanică automatizări a fost 2,08, iar la Protecția Mediului s-a intrat cu media 3,10. Tot la liceu au ajuns și elevii cu media 3,59 care au optat pentru profilul Protecția mediului de la Colegiul Tehnic „Henri Coandă” din Târgu Jiu, și cei cu media 3,31 care au mers la aceeași specializare la Colegiul Tehnic „G-ral Gheorghe Magheru” din Târgu-Jiu. La Colegiul Național „Tudor Arghezi” din Târgu Cărbunești s-a intrat la Științe ale naturii și cu media 2,91. Elevii cu media 3,92 au putut intra la Colegiul „Mihai Viteazul” de la Bumbești Jiu, iar cea mai mică medie de admitere s-a înregistrat tot la un liceul din Târgu Jiu, Colegiul Auto „Traian Vuia”, unde s-a intrat la Mecanică, cu media 2,08.

Lucrurile stau la fel și la alte licee tehnologice. La Liceul Tehnologic „General Constantin Șandru” din Runcu, ultima medie de admitere a fost 2,47. Puțin mai bine se situează Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” de la Peștișani, unde s-a intrat cu 3,94. La Liceul Energetic din Târgu Jiu s-a intrat și cu media 3,20 la profilul Electromecanică și cu 3,71 la Mecanică.

Ultima medie de admitere la Colegiul Tehnic nr. 2 din Târgu Jiu a fost 3,16, la profilul Electromecanică, iar la Științe ale Naturii s-a intrat și cu 3,39.La Colegiul Tehnic Motru s-a intrat, la profilul Mecanic, cu 3,70.

Admiterea în liceu din acest an trebuie să ne pună pe gânduri, numărul redus de elevi se îndreaptă spre liceu dar foarte mulți nu fac facă cerințelor minime. Criza învățământului se apropie cu pași repezi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.