Performanta gorjeana in dezbateri academice


 

O nouă victorie pentru Colegiul Național ,,George Coșbuc’’ Motru a fost obținută la Olimpiada Națională de Argumentare ,Dezbatere și Gândire Critică ,,Tinerii Dezbat’’ desfășurată la Piatra-Neamț, mirificul tărâm al lui ștefan cel Mare.

Cele doua echipe ale Gorjului rămase în competiție după faza județeană,echipa de începători a Colegiului National ”Tudor Vladimirescu’’ și echipa de avansați a Colegiului Național ,,George Coșbuc’’ Motru au participat în săptămâna 10-15 iulie la Piatra-Neamt la faza națională a acestei competiții.

Profesorul însoțitor și coordonator al echipei de avansați, Nicolae Negrea  a fost si arbitru evaluator în comisia națională. Echipajul Colegiului National ,,George Coșbuc’’ Motru format din elevele Eunice Novacovici, Bianca Rotaru si Ramona Chiseliță au reușit să obțină o mențiune la această etapă demonstrându-și încă odată maturitatea intelectuală cât și capacitatea de a susține o dezbatere pro sau contra.
Moțiunile care au fost dezbătute în cadrul competiției au fost următoarele:
,,Acest parlament ar introduce educația politică obligatorie la liceu.’’
,,Acest parlament ar interzice publicitatea la medicamente’’
,,Acest parlament ar introduce obligativitatea achitării contravalorii studiilor universitare pentru studenții care aleg să profeseze in domeniul respectiv în altă țară decât în cea în care au studiat.’’
De remarcat este faptul că dezbaterile oratorice reprezintă activități extracurriculare bine cotate în Occident și care sunt nelipsite în dosarele celor care aplică la universități de prestigiu precum cele de la Oxford, Harvard sau Universitatea din Pennsylvania.
Dezbaterile contribuie la formarea unei personalități de succes și sunt esențiale pentru cariera politicienilor dar și a magistraților sau avocaților. Acestea au origini în discursurile politicienilor din polisurile grecești.
Totodată, dezbaterile reprezintă și azi un domeniu care fascinează și magnetizează orice public pregătit. Din acest motiv merită felicitări toți dascălii și toate liceele care încurajează și se preocupă de astfel de competiții.

Negrea Constantina-coordonator de proiecte si programe

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.