Profesori bine pregătiți pentru concursul de directori de școli din Gorj


 

Majoritatea candidaților din Gorj pentru funcția de director de școală au depășit fără emoții proba scrisă a concursului organizat de Ministerul Educației Naționale prin intermediul ISJ Gorj. Din cei 61 de candidați, 3 au picat concursul,  unul nu s-a prezentat iar altul s-a retras din sală. Concurența acerbă s-a înregistrat pentru funcțiile de director de la Școala Gimnazială ”Sfântul Nicolae” și Școala Gimnazială ”Gheorghe Tătărăscu” din Târgu-Jiu dar și pentru postul de director adjunct de la Școala Gimnazială ”Constantin Săvoiu” Tg-Jiu. În perioada 19-31 iulie 2017 vom avea celelalte probe ale concursului.

Prima probă a concursului pentru ocuparea posturilor vacante de director şi director adjunct din unităţile din învăţământul preuniversitar a avut loc, luni 17 iulie 2017. Examenul s-a desfășurat în amfiteatrul de la Colegiul Național “Spiru Haret” Târgu-Jiu. În judeţul Gorj, 61 de candidaţi s-au înscris la concurs, fiind vacante 32 de posturi de director și 20 de director adjunct. “Au fost 61 de candidați înscriși și au formulat 86 de opțiuni, la mai multe școli, pe mai multe posturi vacante. Din cei 61, cea mai mare concurență este la Școala Gimnazială «Constantin Săvoiu» și la Școala Gimnazială «Sfântul Nicolae», unde sunt cinci candidați pe loc. Nu există școli la care să nu se fi înscris nimeni. Ieri, a absentat un candidat, din cei înscriși, unul s-a retras din concurs și trei nu au obținut punctajul minim pentru promovarea probei scrise, adică 35 din 50 de puncte posibile. Rezultatele sunt afișate, există posibilitatea contestării și vom programa proba de interviu. Concursul s-a desfășurat la Colegiul Național «Spiru Haret» din Târgu-Jiu, într-o singură sală, pentru că metodologia prevedea ca toți acei candidați care optează pentru același post să fie în aceeași sală”, a declarat presei locale, Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj. Potrivit rezultatelor făcute publice, cei trei candidați respinși sunt Narcis Criciotoiu, care s-a înscris pentru postul de director la Școala Gimnazială “Sfântul Nicolae” Târgu-Jiu (punctaj: 27,500), Gheorghe Ghimpău, care s-a înscris pentru postul de director la Școala Gimnazială “Ion Popescu” Bărbătești (punctaj 0,000) și Elena Ghițan, care s-a înscris pentru funcția de director, la Școala Gimnazială Mușetești (punctaj 33,750).

Proba scrisă a constat în rezolvarea, în maximum 90 de minute, a unui test-grilă, în cadrul căruia se evaluează în proporţie de 50% cunoştinte privind legislaţia specifică domeniului învăţământ preuniversitar şi în proporţie de 50% cunoştinte privind managementul educaţional.
“Probele de evaluare a curriculum-ului vitae și de interviu se vor desfășura în perioada 19-31 iulie 2017, în centrele stabilite de inspectoratul școlar/unitatea de învățământ particular. Metodologia de concurs, bibliografia-cadru pentru concurs, fișele posturilor pentru director și director-adjunct, lista funcțiilor vacante, perioada de înscriere și lista documentelor necesare înscrierii la concurs se afișează la sediul și pe site-ul inspectoratului școlar/unității de învățământ particular”, se precizează pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Pentru fiecare probă, punctajul maxim este de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare a fiecărei probe este de 35 de puncte. Este declarat “promovat” la concurs candidatul “admis” care a obţinut cel mai mare punctaj total. Până la data de 2 august vor fi făcute publice rezultatele finale.

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.