280 de locuri libere în învățământul profesional din Gorj


Ministrul Educației, Liviu Marian Pop, a declarat  că “din cele 35.000 de locuri pentru învățământul profesional și în jur de 3.500 pentru învățământul dual, doar jumătate s-au ocupat”, punctând că și în această zonă sunt “multe de făcut”. Nici Gorjul nu face excepție, peste 280 de locuri libere există la învățământul profesional.

Autoritățile școlare sunt dezamăgite de reușita admiterii la învățământul professional unde doar jumătate din locuri s-au ocupat la nivel de țară:“Sunt trist, dacă mă întrebați, în ceea ce privește învățământul dual, au fost scoase la concurs 35.000 de locuri pentru învățământul profesional și în jur de 3.500 pentru învățământul dual, din aceste locuri doar jumătate s-au ocupat după prima repartizare, acesta înseamnă că și pe zona învățământului dual și profesional avem multe de făcut“, a precizat ministrul Educației.

Ministerul Educației Naționale, în conformitate cu programul de guvernare, a venit cu strategia pentru învățământul dual și are bani alocați și pentru educația antreprenorială. “Proiectele se vor depune și vor intra în licitație la început de septembrie, în așa fel încât să dezvoltăm învățământul profesional, să-l corelăm cu piața muncii și toți agenții economici să fie parteneri ai liceelor tehnologice, în principal pentru a dezvolta învățământul dual, dar în același timp este deschisă oportunitatea oricărui agent economic de a veni cu propuneri de modificare a legii în așa fel încât să vedem ce trebuie modificat în lege ca să facem atractiv și învățământul dual și profesional”, a mai mai spus Liviu Pop.

Aproape 300 de locuri au ramas neocupate in invatamantul profesional din judetul Gorj. Au fost zeci de absolventi care au optat pentru invatamantul dual. Tinerii primesc burse lunare si au asigurate cazarea, transportul, echipamente si toate conditiile pentru practica. Georgeta Popescu, purtător de cuvânt ISJ Gorj, a declarat:”Au ramas neocupate peste 280 de locuri in invatamantul profesional. A ramas ca elevii care vor promova examenele de corigente si elevii care nu au optat, pana acum, pentru o forma de invatamant profesional sau liceal sa se inscrie in etapa a doua”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.