PARIU Ministrul Educației anunță digitalizarea în școli


Ministrul Educaţiei Naționale, Liviu Marian Pop, a declarat recent, într-o conferinţă de presă, că se va continua procesul de debirocratizare, astfel încât “excesul de zel” al unor angajaţi din sistemul de învăţământ, care cer “hârtii şi parahârtii”, să dispară. Liviu Pop a spus că toate documentele, pentru gradaţiile de merit, Evaluare naţională şi Bacalaureat, vor fi digitalizate, iar “lucrările se vor corecta de pe calculator de evaluatorul care va sta acasă sau la centrul de corectură, dacă acasă nu are calculator”. Proiectul este foarte generos dar nu spune nimic de investițiile necesare, majoritatea școlilor având în dotare calculatoare mai vechi de 10 ani.

Ministrul Educației a menţionat că toate inspectoratele şcolare vor intra în evaluare. “Continuăm procesul acesta de a elimina orice chestiune suplimentară pusă de un director sau un inspector, pentru că legislaţia este foarte clară pe zona acesta a planificărilor. Excesul de zel al unor angajaţi din sistemul de învăţământ va dispărea. Vă asigur de lucrul acesta. Deja, de astăzi, începem şi evaluarea inspectoratelor şcolare. Avem foarte multe semnale, unii colegi de-ai noştri fac exces de zel, cerând hârtii şi parahârtii. Vom informatiza şi digitaliza foarte mult”, a declarat Pop pentru Agerpres.

Liviu Pop a anunțat că va fi digitalizat concursul pentru gradaţiile de merit, în sensul în care toate dosarele vor fi scanate şi urcate pe platformă, nemaifiind necesare copii xerox. “Toate documentele pe care le vor încărca cei care candidează la concursul pentru gradaţii de merit pot fi folosite de inspectori sau directori în actul de verificare, lucrul acesta reducând foarte mult birocraţia. Toate documentele pentru gradaţiile de merit vor fi digitalizate. Toate documentele pentru Evaluarea naţională şi examenul de Bacalaureat vor fi digitalizate. Lucrările se vor corecta de pe calculator de evaluatorul care va sta acasă sau la centrul de corectură dacă acasă nu are calculator”, a mai spus Pop.

Acesta  a adăugat că tot ce va încărca profesorul pe acea platformă va putea fi folosit de către inspector sau de către cei care vin în inspecţie şi control ca document. “Să nu fie nevoit, dau un exemplu, ca o diplomă să o facă xerox şi să o pună în cinci dosare pentru că ba vine o comisie, ba una, ba cealaltă”, a explicat ministrul.

Liviu Pop a menţionat, totodată, că a început demersurile pentru reducerea numărului comisiilor. “Tot cea ce se poate digitaliza o vom face, pentru că este, până la urmă, secolul digitalizării şi suntem obligaţi să folosim tehnica în favoarea învăţământului şi nu numai”, a conchis ministrul Educaţiei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.