Voucherele de vacanță pentru cadrele didactice cel mai devreme în 2018


 

 

Așa cum a anunțat ȘCOALA GORJEANĂ, cadrele didactice sunt nemulțumite de neprimirea voucherelor de vacanță dar Guvernul le poate acorda cel mai devreme în 2018 din lipsă de bani. Guvernul le poate acorda în 2018 și acestea sunt valabile un an. Ca să se poată acorda, sumele pentru vouchere trebuie cuprinse în buget iar rectificare bugetară prevăzută pentru ”începutul lunii august” s-a amânat.

Ministrul Educației Naționale, Liviu Marian Pop, a declarat că „toți angajații din sistemul de învățământ vor primi voucherele de vacanță. Nu exista nicio problemă din punctul acesta decât al zilei sau al lunii in care se vor acorda. Ele sunt valabile un an de zile de la data acordării”. Totul depinde de rectificarea bugetară pentru a exista banii necesari, iar nuanțarea din declarația de mai sus poate însemna și faptul ca voucherele de vacanță se vor plăti în 2018 sau în anii următori.
Cadrele didactice, impreuna cu alte categorii de salariați bugetari, ar trebui să primească anul acesta vouchere de vacanta, conform Ordonantei de Urgenta publicata pe 30 iunie în ”Monitorul Oficial”.
Valoarea voucherelor de vacanta stabilită de lege este de 1.450 de lei per salariat, iar acestea ar trebui acordate in perioada 1 iulie 2017-30 noiembrie 2018,  „in limita sumelor prevăzute în buget alocate cu această destinație”.
Liviu Marian Pop a declarat că voucherele de vacanță se vor acorda cu siguranță, dar totul depinde de rectificarea bugetară.
„In conformitate cu legea, toti angajații din sistemul de învățământ vor primi voucherele de vacanță. Nu mai avem în momentul de față discuții că nu dorește Ministerul Educației să nu acorde voucherele de vacanță. Termenul de acordare al acestor vouchere este până la finalul lunii noiembrie, anul viitor.
În cele 6 luni din anul acesta și în cele 11 luni din anul viitor se acordă vouchere de vacanță pentru prima dată  în sistemul de învățământ. După rectificare, s-ar putea să existe unitati administrativ teritoriale care vor acorda vouchere pentru învățământul preuniversitar. Important este ca până anul viitor toti colegii mei din învățământ să primească aceste vouchere. Nu există nicio problemă din punctul acesta decat al zilei sau al lunii in care se vor acorda. Ele sunt valabile un an de zile de la data acordarii”, a declarat Liviu Pop, ministrul Educației.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.