Manualele vor fi tipărite integral de editura MEN


Într-o declarație făcută la N-SAT TV în cadrul emisiunii ȘCOALA GORJEANĂ realizată de jurnalistul Cornel Șomîcu, Constantin Huică-liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj-a spus că proiectul prin care Ministerul Educației Naționale să tipărească prin editura proprie manualele ieftin și la timp aparține sindicatelor. La acest moment este singura soluție prin care elevii să își primească manualele atât de necesare procesului didactic.

Așa cum a anunțat în această săptămână Liviu Marian Pop, ministrul Educației Naționale, MEN  va promova în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare un proiect de act normativ prin care Editura Didactică şi Pedagogică să preia integral editarea manualelor şcolare.

Săptămâna viitoare vom veni cu un act normativ în Guvern, în aşa fel încât să punem capăt acestei sarabande din ultimii cinci ani de zile – Editura Didactică şi Pedagogică să preia integral editarea manualelor şcolare, în aşa fel încât toţi elevii din România să beneficieze la timp de manuale şcolare. Pentru cei din clasa a V-a, aşa cum am anunţat, ieri, în conferinţa de presă, sunt asigurate toate manualele pentru 11 septembrie. Evident, acele îndrumare vor ţine loc de manual timp de maxim opt săptămâni“, a declarat  Liviu Marian Pop, în debutul şedinţei de Guvern.

Constantin Huică spune că această soluție prin care elevii ar putea primi la timp manualele și la costuri corecte a fost oferită de FSLI de mai mult timp. ”Se vorbește de mafia manualelor, vorbim de fel și fel de interese, toate acestea pot fi destructurate prin reactivarea Editurii Didactice și Pedagogice.”, a afirmat Constantin Huică la emisiunea ȘCOALA GORJEANĂ:

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.