Ultima speranță, Legea manualului școlar în România


 

 

Constantin Huică, liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ(USLI) Gorj, spune că dacă ne dorim în viitor ca toți elevii să aibă manualele pe bănci când sună primul clopoțel avem nevoie  de Legea manualului școlar în România  iar Parlamentul trebuie să trateze cu maximă seriozitate dezbaterea și adoptarea acestui act normativ. FSLI a emis deja un comunicat în acest sens.

Liderul FSLI, Simion Hăncescu, susține că din cauza intereselor financiare ale editurilor, acestea au transformat elevii în „simple victime ale contractelor păguboase”.
”În fiecare an sute de mii de copii au fost întâmpinați în prima zi de școală fără să găsească manuale pe bănci. S-a gândit cineva la dezamăgirea copilului care aștepta să își răsfoiască manualul, dar pe care l-a primit cu greu abia la jumătatea anului școlar sau chiar deloc? Doar în școlile din România se poate întâmpla o astfel de situație: la primele lecții predate, elevii doar să își imagineze cum ar fi să aibă și manuale. S-a ajuns aici, din cauza intereselor financiare ale editurilor, care au transformat elevii în simple victime ale contractelor păguboase. Soluția reală este ca Ministerul Educației să fie cel care își asumă nu doar conținutul, ci și tipărirea manualelor școlare, scăpând astfel de căpușarea unui sistem. Salutăm, astfel, intenția Ministerului Educației de a exista o Lege a manualului școlar, care în opinia noastră, ar trebui să fie considerat bun de interes național”, a declarat președintele FSLI, Simion Hancescu, într-un comunicat transmis presei.
De asemenea, reprezentantul FSLI atrage atenția Parlamentului că trebuie să trateze cu seriozitate dezbaterea și adoptarea actului normativ.
„Atragem atenția Parlamentului României că trebuie să trateze cu celeritate și cu maximă seriozitate dezbaterea și adoptarea acestui act normativ. Credem că minima noastră datorie față de elevi este aceea de a nu-i lăsa să devină bătaia de joc a nimănui’, a mai spus președintele FSLI.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.