Evaluările Naționale în luna mai 2018


Deși se vorbea de o reorganizare sau chiar de scoaterea testărilor de la clasele a II-a, a-IV-a și a VI-a, lucrurile rămân la fel și pentru anul școlar 2017-2018. Liviu Marian Pop, ministrul Educației Naționale, a aprobat, prin ordin, calendarul evaluărilor naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a, pentru anul școlar 2017 – 2018, probele urmând a se desfășura în intervalul 7 – 24 mai 2018.

Potrivit unui comunicat de presă al MEN, evaluarea elevilor la finalul clasei a II-a va avea loc în perioada 7 – 10 mai. Probele scrise la limba română și limba maternă sunt programate pe 7 mai, fiind urmate, a doua zi, de testele de citire la cele două discipline. Proba de matematică este prevăzută pentru data de 9 mai, iar proba de limbă română (scris și citit) pentru elevii minorităților naționale se va desfășura pe 10 mai 2018.

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a are următorul calendar: Limba română – pe 15 mai, Matematică – 16 mai și limba maternă – 17 mai.

Elevii claselor a VI-a vor susține evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V – VI) în zilele de 23 mai (limbă și comunicare) și 24 mai (matematică și științele naturii).

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.