600 de lei pentru fiecare cadru didactic care se formează în noul Curriculum


Ministerul Educației Naționale și partenerii desemnați – Institutul de Științe ale Educației, Casele Corpului Didactic din județele Botoșani, Brașov, Buzău, Cluj, Olt, Teleorman, Timiș și din municipiul București, respectiv Inspectoratele școlare județene Iași, Bihor și IȘMB – au semnat pe 6 noiembrie un acord privind derularea proiectului “Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți” prin care se va realiza “abilitarea curriculară” a 55.000 de cadre didactice.

“Mai exact, în cadrul proiectului “Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți” se va realiza abilitarea curriculară a 55.000 de cadre didactice (15.000 din învățământul primar și 40.000 din învățământul gimnazial) în vederea unei abordări metodologice centrate pe competențe-cheie, în acord cu noul curriculum. În același timp se urmărește formarea profesorilor în contextul adaptării activităților de învățare la nevoile specifice ale fiecărui elev, în special ale celor aflați în risc de abandon școlar“, informează un comunicat  MEN.

Potrivit Ministerului Educației Naționale, în acest sens, vor fi alcătuite 2.750 grupe de profesori în toate județele și în Capitală, care vor beneficia de 330.000 de ore de formare la nivel național, implicând aportul a 900 de formatori. Totodată, se vor acorda subvenții de 600 de lei pentru toți cei 55.000 de participanți la cursurile de formare și 150 de premii pentru cadrele didactice autoare de bune practici.

“De asemenea, vor fi elaborate 18 ghiduri metodologice care acoperă toate disciplinele prevăzute în noile planuri-cadru pentru învățământul primar și gimnazial, respectiv 7.200 de resurse educaționale deschise pentru toate disciplinele. Acestea vor fi accesibile elevilor și cadrelor didactice atât în centrele de resurse educaționale deschise, cât și pe o platformă online de e-learning”, precizează Ministerul Educației.

Bugetul alocat este de 196.586.777 lei prin finanțare din fonduri europene (POCU).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.