Mihai Păunică și alți directori din MEN urmăriți penal de DNA


 

Direcția Națională Anticorupție a anunțat joi, 3 noiembrie 2017, că în dosarul ”Cutezătorii” unde este urmărit penal și senatorul gorjean Mihnea Costoiu a extins urmărirea penală asupra a mai mulți directori din MEN, inclusiv asupra lui Mihai Păunică, actual director general al Direcției Financiar Contabilitate din Ministerul Educației. Oficialul MEN a trimis în prima parte a anului o adresă la ISJ Gorj prin care, invocând unele acte normative abrogate, stabilea că sporul de condiții vătămătoare în învățământ nu se poate acorda. Cu mai mulți ani în urmă, același personaj trimitea către sindicate o adresă conform căreia spunea exact contrariul,  că sporul pentru condiții de muncă stabilit în baza Legii cadru nr.330/2009 se acordă ,,numai persoanelor care au mai beneficiat de aceste sporuri și numai în măsura în care activitatea se desfășoară în aceleași condiții de muncă, în conformitate cu prevederile din Normele metodologice pentru aplicarea prevederilor legii nr.285/2010.

Iată comunicatul DNA:
„În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 948 din 10 octombrie 2017, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus extinderea urmăririi penale față de suspecții:
PĂUNICĂ MIHAI, la data faptei director general la Direcția Generală Buget Finanțe Patrimoniu și Investiții din cadrul Ministerului Educației Cercetării și Inovării,
ISPAS GABRIEL LIVIU, la data faptei director general adjunct la Direcția Generală Juridic și Control din cadrul Ministerului Educației Cercetării și Inovării,
LEAHU GABRIEL, la data faptei director general la Direcția Generală Logistică din cadrul Ministerului Educației Cercetării și Inovării,
pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
Din ordonanțele întocmite de procurori au rezultat aspecte ce conturează suspiciunea rezonabilă potrivit căreia:
Dosarul are ca obiect modalitatea încheierii Actului adițional nr. 16832/23.06.2009, act prin care s-a prelungit cu 25 de ani contractul de locațiune (închiriere) nr. 269/30.04.2004 potrivit căruia Baza sportivă și de agrement pentru copii „Cutezătorii” din București (constând în construcții și teren în suprafață de 5,7 ha), fusese dată în folosința Fundației „Dinu Pescariu”.
Din probele administrate în cauză, a rezultat că inculpatul Costoiu Mihnea Cosmin nu a fost singurul semnatar al respectivului act, acesta fiind semnat cu încălcarea dispozițiilor legale și de către suspecții Păunică Mihai, Ispas Gabriel Liviu și Leahu Gabriel, în calitățile menționate mai sus.
Suspecților Păunică Mihai, Ispas Gabriel Liviu și Leahu Gabriel li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.