Ministrul Liviu Marian Pop la aceeași notă cu Educația


 

Ministrul Educației Naționale, profesorul Liviu Marian Pop, apreciază că sistemul de învățământ din România nu poate primi mai mult de nota 7 în prezent, la fel fiind și nota pentru prestația ministrului de resort. Problemele sunt multe dar se speră că până la sfârșitul mandatului actualului guvern lucrurile să se îmbunătățească simțitor.

„Îmi dau nota 7, poate chiar mai puţin. Nu ar fi normal să îmi dau o notă mai mare decât pentru sistem. Dar nu e important să dăm note penrru ministru, ci pentru programul de guvernare. Orice ministru care vine trebuie sa-l respecte”, a declarat Liviu Marian  Pop la Realitatea TV.

Ministrul a precizat că sistemul de educaţie din România merită aceeaşi notă, menţionând că se confruntă cu mai multe probleme.”Infrastructura este cea mai mare problemă, apoi programa şcolară, care nu a mai fost modificată de 20 de ani, şi pe care noi vrem să o schimbăm până în 2020, apoi este problema manualelor, din cauza mafiei. (…) Toate manualele din sistemul de educaţie sunt plătite de către minister sau de către părinţi. Editurile mint când spun că le publică pe banii lor. Ştiu foarte bine aceste lucru, pentru că eu pot greşi, dar nu fac erori. Rezist în continuare la presiunile baronilor manualelor şi nu cedez”, a declarat Liviu Marian Pop.

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.