Asociația „Victoria Internațional”: Proiect educațional „ECO HARTA ROMÂNIA MARE”


Asociația „Victoria Internațional”, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Gorj și Centrul Național de Informare și Promovare a Turismului „Constantin Brâncuși”, organizează în perioada 15 noiembrie – 1 decembrie 2017, Proiectul educațional „De Ziua Națională reciclăm creativ. Facem eco harta României Mari”.

Este momentul ca școala să acționeze în vederea formării unor atitudini ecologiste, de înțelegere a relațiilor care există între om și natură. De asemenea, este important să îl ajutăm pe copil să devină o fereastră deschisă spre societatea umană, să ştie cum să se comporte cu cei din jur şi să preţuiască valorile naţionale.

„Sunt acestea o parte din motivele care ne-au determinat ca de Ziua Națională a României să reciclăm creativ și să realizăm din dopuri de plastic eco harta României Mari. Educaţia ecologică este un proces care are scopul să îmbunătăţească calitatea vieţii prin asigurarea oamenilor cu „uneltele” de care au nevoie pentru a rezolva şi împiedica apariția unor probleme de mediu. Educaţia de mediu poate ajuta oamenii să câştige cunoştinţe, deprinderi, motivaţii, valori şi angajamentul de care au nevoie pentru a gospodări eficient resursele pământului şi de a-şi asuma răspunderea pentru menţinerea calităţii mediului”, ne-a declarat prof. Crina-Adriana Gurică, președinta Asociației „Victoria Internațional”.
În același timp, Ziua Națională a României, aniversată la 1 Decembrie, este un moment de readucere în memoria colectivă a luptei de veacuri a românilor pentru unitatea și integritatea națională. 1 Decembrie este Ziua Naţională a României, dar și a noastră, a tuturor românilor. Ființa noastră este încărcată de sacrificiul depus de strămoșii noștri pentru a-și apăra țara. Noi suntem datori țării în care ne-am născut și este timpul să învățăm să o prețuim la adevărata ei valoare.

Despre acțiunile Campaniei Eco de Ziua României pe care Asociația „Victoria Internațional” le-a pregătit, prof. Carmen Vulpe, de la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” ne-a prezentat programul acestora și amănunte legate de desfășurarea lor:

● Lansarea proiectului la nivelul partenerilor și al comunității: 15 noiembrie 2017
Asociația „Victoria Internațional” și școlile partenere vor lansa pe site-urile proprii, în mass media și pe site-urile de socializare proiectul ECO HARTA ROMÂNIA MARE.

● Atragerea voluntarilor: 15 – 20 noiembrie 2017
Pentru realizarea activităților de colectare a dopurilor necesare realizării hărții, dar și pentru strângerea fondurilor pentru celelalte materiale vor fi atrași cât mai mulți profesori și elevi voluntari din cadrul școlilor partenere.

● Realizarea materialelor necesare desfășurării proiectului: 21 noiembrie 2017
Se vor realiza 1000 de stickere, tricouri inscripționate și afișe de promovare a proiectului.

● Campanie de promovare a proiectului în cadrul școlilor partenere: 22 – 25 noiembrie 2017
Voluntarii vor împărți stickerele și vor amplasa afișele.

● Realizarea activității propriu-zise, de confecționare a hărții: 27 – 30 noiembrie 2017
Cadrele didactice și elevii voluntari vor realiza harta la sediul Centrului Național de Informare și Promovare a Turismului „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu.

● Prezentarea ECO HĂRȚII ROMÂNIA MARE: 1 Decembrie 2017.

Participă la Proiectul educațional „ECO HARTA ROMÂNIA MARE”: COLEGIUL TEHNIC „GENERAL GHEORGHE MAGHERU” TG-JIU; COLEGIUL NAȚIONAL „TUDOR VLADIMIRESCU” TG-JIU; LICEUL TEHNOLOGIC ROȘIA JIU; COLEGIUL ECONOMIC „VIRGIL MADGEARU” TG-JIU; COLEGIUL TEHNIC „HENRI COANDĂ” TG-JIU; LICEUL TEHNOLOGIC BAIA DE FIER.

AFIS

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.