2018, anul cu cel mai mare buget pentru Educație


Ministrul Educației Naționale, Liviu Marian Pop, a declarat în cadrul unei conferințe de presă susținută duminică la Iași, că pentru anul 2018 învățământul va avea pregătit cel mai mare buget din ultimii 10 ani. Banii ar trebui să fie suficienți atât pentru creșterile salariale prognozate cât și pentru investiții.

Aflat la Iași pentru a lua parte la întrunirea Consiliului Național a Rectorilor (CNR), ministrul Educației a declarat că bugetul pentru Educație în 2018 va fi cel mai mare din ultimii 10 ani și că vor fi asigurate toate creșterile salariale promise.”Avem un buget maximal, dacă îl pot numi așa. Cel mai mare buget din ultimii 10 ani. Eu cred că e important și pe zona universitară să eficientizăm costurile, să asigurăm toate costurile salariale. Așa cum bine știți, la rectificarea bugetară am alocat o parte din sentințele judecătorești, tot ce înseamnă creștere salarială am acoperit. Rămâne să ne vedem anul viitor cu un buget mult mai consistent și mult mai eficient folosit. În rest, toate lucrurile punctate de Consiliul Național al Rectorilor sunt preluate de MEN, și alături de ei vom desfășura toate activitățile în special pe zona universitară”, a declarat presei ministrul Liviu Marian Pop.

Întrebat fiind cu cât va fi mai mare bugetul de anul viitor, acesta a declarat că nu poate da cifre precise, însă a menționat că depinde foarte mult și de proiectele europene pe care ministerul le-a depus.”Urmează să se semneze contractele de finanțare. Mai avem și proiectele mari, biblioteca școlară virtuală, catalogul electronic cu evidența elevilor, internet în toate unitățile școlare. Proiecte care înseamnă încă 100 milioane de euro”, a precizat  ministrul Pop. Potrivit declarațiilor sale, în cel mult trei săptămâni ministerul va avea „datele clare” din perspectiva bugetului anului 2018.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.