Ziua Porţilor Deschise la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu” din Tg-Jiu


 

 

În data de 03.03.2018, între orele 10, 00 – 13,00, Şcoala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu”, Tg-Jiu, organizează Ziua Porţilor Deschise, eveniment dedicat părinţilor care vor să îşi înscrie copiii în clasa pregătitoare în anul şcolar 2018-2019.
În cadrul evenimentului, părinţii pot afla mai multe informaţii despre şcoala la care vor învăţa cei mici.
Luni, 5 martie, va începe prima etapă a înscrierilor, pentru următorul an şcolar, la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu” fiind disponibile 100 de locuri pentru clasa pregătitoare.
Scopul principal al evenimentului de a le oferi ocazia elevilor și părinților de a se familiariza cu sălile de clasă și cu dascălii ce le vor îndruma pașii în primii ani de școală.
Activităţile vor debuta cu prezentarea unității de învățământ realizată în format PPT în care se prezintă planul de şcolarizare, facilităţile oferite elevilor, baza materială şi umană a şcolii, rezultatele deosebite ale elevilor şi cadrelor didactice la diferite concursuri şi olimpiade şcolare, activităţile extraşcolare şi extracurriculare, proiectele şi parteneriatele şcolii, planurile de viitor.
De asemenea, doamnele învăţătoare ale claselor a IV-a ( Iordache Silvia, Ciulavu Ana, Eacobescu Rodica și Niculescu Luminița), vor desfăşura o serie de activităţi interesante, plăcute, în scopul atragerii unui număr cât mai mare de elevi. Se vor organiza ateliere de pictură, jocuri de intercunoaştere, o expoziţie cu lucrări realizate de elevii şcolii noastre.
Potrivit metotodologiei, părinții, ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2018 inclusiv, au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile legii și ale prezentei metodologii.
Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2018 inclusiv, pot să-și înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. Înscrierea acestor copii în clasa pregătitoare se face la solicitarea scrisă a părinților, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice a acestora, făcută de specialiști, atestă pregătirea copiilor pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.
Ce este clasa pregătitoare ?
– primul pas din ciclul de achiziții fundamentale (clasa pregătitoare, clasa I și clasa a II-a)
– o perioadă de trecere de la grădiniță la școală, de adaptare a copilului cu noul mediu de învățare
– anul în care elevii desfășoară activități diverse şi interactive, adaptate la vârsta lor, astfel că învăţarea se va realiza printr-o serie de jocuri și activităţi extracurriculare care vor dezvolta abilităţile copiilor de integrare în societate.
Ce învață copiii în clasa pregătitoare?
– Comunicare în limba romănă
– Matematică și Explorarea mediului
– Dezvoltare personală
– Arte vizuale si Abilități practice
– Muzică și mișcare
– Educație fizică
– Religie
– Limba engleză

Director,
Prof. Adriana-Cristina RĂDOI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.