Concursul Național ”Istoria și tradiția rromilor” la CNTV


 

La Concursul Național ”Istoria și tradițiile rromilor”care a avut loc la Târgu Jiu la finele săptămânii trecute au participat 40 de elevi din toate județele țării. Concursul a fost organizat de Ministerul Educației Naționale, Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ și Asociația Partida Rromilor „Pro Europa“.

Competiția a beneficiat de atenție din partea autorităților gorjene care au asigurat toate cele necesare competiției. Vestea bună a fost că Leonard Andrei Isuf, elev în clasa a X-a la Liceul de Arte din Târgu Jiu, a obţinut premiul III la Concursul Național „Istoria și Tradițiile Rromilor“, care s-a desfășurat în perioada 30 martie-1 aprilie la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ din Târgu-Jiu.

Acesta  studiază pianul încă din clasa I, iar pasiunea pentru muzică l-a determinat să studieze la Liceul de Arte din Târgu Jiu. Leonard Andrei Isuf este unul dintre cei mai buni elevi ai școlii. Anul școlar trecut, acesta s-a clasat al doilea pe liceu la clasa a IX-a, cu media generală 9,73.

Cu toate că este pasionat de muzică, Leonard învață bine la toate materiile, dar în special la istorie și studiază cu plăcere politologia.  Anul trecut a obținut locul IV la Olimpiada de Istorie, faza județeană, iar anul acesta a câștigat locul I la faza județeană a Concursul Național de „Istoria și Tradițiile Rromilor“ și s-a calificat la etapa națională, unde a ocupat locul III.

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.