O gorjeancă, cea mai bună elevă din țară la Religie


 

Olimpiada Națională de Religie, cultul ortodox, s-a desfășurat la Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași, iar Gorjul a obținut mai multe premii. Eleva Ioana Toloargă, de la CNSH, a obținut locul I și Premiul Special oferit de Mitropolia Moldovei.

Ioana Toloargă este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „Spiru Haret” Târgu Jiu, iar cea care o pregătește la disciplina la care a obținut locul I pe țară este profesoara  Alina Vălăreanu. Tânăra  nu este la prima participare la Olimpiada de Religie, ea fiind prezentă an de an încă de la începutul liceului.  Din pricina faptului că Olimpiada de Română se desfășura de regulă  în același timp cu Religia, Ioana Toloargă nu reușea să susțină și probele naționale la Religie. Anul acesta s-a dovedit a fi unul norocos pentru elevă care a obținut, pe lângă clasarea pe locul I național la Olimpiadă, și Premiul Special oferit de Mitropolia Moldovei. Ioana Toloargă a obținut mai multe premii în ultimii ani la diverse concursuri și olimpiade legate de disciplina Limba și literatura română.

Un alt elev al Colegiului Național „Spiru Haret” Târgu Jiu, Raul Aribași, a obținut o Mențiune obținută la Olimpiada Națională de Religie. El a fost pregătit de profesoara  Felicia Păunescu, cea care a fost și profesorul însoțitor al elevilor din Gorj.
Încă patru elevi gorjeni s-au apropiat de performanța celor doi tineri obținând note peste 8.00, rezultatele clasându-i foarte sus  la nivel național. Elevii  sunt din clasele a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a.

Potrivit inspectorului școlar Neofit Stănciulescu, Gorjul s-a clasat la această disciplină între primele 10 județe din țară.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.