Noi competențe pentru o societate în schimbare


 

În perioada 02-07 aprilie 2018, 3 formatori ai Asociației Smart Educational Projects (SEP) au participat la cursul de formare „Employability: Metods and Tools” organizat de Magenta Consultoria Projects S.L.U. în Gijon (Spania). Activitatea de mobilitate destinată educației adulților s-a desfășurat în cadrul proiectului Erasmus+ „Formatori competenți pentru o societate în schimbare”(2017-1-RO01-KA104-035994) finanțat de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

Prin participarea la acest curs s-a urmărit ca trainerii SEP să-și îmbunătățească competențele în domenii precum: utilizarea de strategii și instrumente inovatoare de dezvoltare a antreprenoriatului, dezvoltarea abilităților tinerilor de căutare, selecție, analiză și evaluare a informațiilor necesare accesării unui loc de muncă sau inițierii unei afaceri, dezvoltarea motivației și a abilităților sociale pentru a crește capacitatea de inserție pe piața muncii a tinerilor adulți.
SEP implementează proiectul „Formatori competenți pentru o societate în schimbare”cu scopul de a-și îmbunătăți cursurile de formare care să completeze educația inițială a tinerilor adulți. Prin aceste formări ne propunem dezvoltarea în rândul absolvenților a unor competențe care să le faciliteze inserția pe piața muncii, elaborarea unui plan de carieră proactiv sau a unui plan de afacere. Alegerea domeniilor a fost rezultatul studiilor care au evidențiat capacitatea redusa a absolvenților și a adulților ajunși șomeri, de a alege și accesa un loc de munca existent pe piață, în conformitate cu nivelul de pregătire și aptitudinile de care dispun. Pentru locuitorii județului Gorj, un județ cu o economie monoindustriala în declin și cu o rată a șomajului peste media țării, accesarea unui loc de muncă este o provocare, iar atreprenoriatul poate constitui o alternativa la asigurarea veniturilor personale.
Programul Erasmus+ a reprezentat cea mai buna oportunitate pentru atingerea scopului propus deoarece a oferit posibilitatea unei formari de calitate, de cunoaștere a realităților și practicilor europene în domeniul dezvoltării antreprenoriatului și al motivării tinerilor adulți pentru accesarea unui loc de muncă.

Romeo Bibirigea

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.