Concursul Național de Geografie ”TERRA” la Școala Gimnazială ”Gheorghe Tătărăscu”


 

 


Școala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu” din Târgu-Jiu va fi în acest an gazda celei de-a VI-a ediții a Concursului Național de Geografie „Terra”, a cărui etapă națională se va desfășura în data de 19 mai. Concursul se adresează elevilor din clasele V-VII din instituții de învățământ publice și private din România, fiind organizat de către Ministerul Educației Naționale, Societatea de Geografie din România, Revista „Terra Magazin” și editura educațională CD Press.

Înființat în anul 2013, concursul a devenit foarte popular în rândul elevilor de gimnaziu, organizându-se pentru fiecare nivel de studiu (clasa a V-a, clasa a VI-a și clasa a VII-a) pe o platforma online, în mai multe etape: pe școală, locală/pe sector, județeană/municipiul București și națională.

Etapa națională a concursului se organizează într-o unitate de învăţământ din fiecare judeţ participant, într-o sală cu supraveghere video și audio activată, Școala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu” din Târgu-Jiu fiind desemnată, pentru a-l doilea an consecutiv, să găzduiască etapa națională. Aceasta este una dintre unitățile școlare cu rezultate deosebite ale elevilor la concursuri și olimpiade, cadre didactice implicate în procesul educativ și performanța elevilor, dar și o bună dotare materială. Având unul dintre cele mai performante laboratoare AEL la nivelul județului, școala este implicată și în alte proiecte online.

Ajuns în acest an la cea de-a VI-a ediție, Concursul Național de Geografie „Terra” se numără printre competițiile școlare care în ultimii ani a adunat mii de participanți. La etapa națională, participă din fiecare județ, respectiv sector al capitalei, primii cinci elevi pentru fiecare an de studiu, clasele a V-a, a VI-a și a VII-a, în ordinea descrescătoare a mediilor.

Cei 15 elevi gorjeni care vor participa pe data de 19 mai, la Școala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu” din Târgu-Jiu, vor avea acces la un computer, urmând să completeze formularul de înscriere cu datele personale și ale unității școlare de unde provin, apoi să rezolve un test într-un interval de 90 de minute. Accesul în sala de concurs pe perioada desfășurării acestuia nu este permis decât personalului de specialitate IT, celor doi profesori asistenți și reprezentanților Comisiei de Organizare și ai Comisiei Centrale a concursului. Rezultatele obținute de fiecare elev sunt transmise electronic Comisiei Centrale a Concursului, urmând a fi calculat punctajul conform baremului stabilit. Organizatorii oferă premii și diplome elevilor câștigători și profesorilor coordonatori, aceste concurs fiind inclus în Calendarul Concursurilor Școlare Naționale 2018.

Director,
prof. Adriana Cristina Rădoi

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.