Ministrul Educației cere o creștere a calității actului educațional


 

Aflat în județul Hunedoara la sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Valentin Popa a declarat că veniturile nete ale profesorilor s-au dublat în ultimii ani, motiv pentru care MEN este acum în măsură să solicite o creştere a calităţii actului educaţional din învăţământ. MEN se află în centrul unui scandal național după ce, în ultimele luni, reușește cu greu să asigure salariile cadrelor didactice iar reforma costului per elev a fost blocată. Mai mult, majoritatea școlilor din țară au asigurate bugetele de salarii doar pentru această vară.

Ministrul Valentin Popa a declarat la Deva  că a propus directorilor şi inspectorilor şcolari să participe la ore şi în afara inspecţiilor programate, apreciind că astfel de controale vor fi benefice atât pentru profesori, cât şi pentru părinţi, deoarece vor demonstra implicarea şcolii în procesul educativ al copiilor.

“Am subliniat că au crescut salariile, că au crescut veniturile cadrelor didactice. Acum suntem însă şi în măsură de a cere o creştere a calităţii actului educaţional. La întâlnirea cu directorii am subliniat acest aspect şi chiar m-am gândit să le spun şi soluţii pentru a ajunge să creştem calitatea prestaţiei la clasă a profesorilor. Dintre soluţii, chiar am solicitat tuturor directorilor, directorilor adjuncţi, inspectorilor, tuturor cadrelor care au atribuţii de control, să meargă la clasă inopinat, în afara inspecţiilor programate, să asiste la ore. Prezenţa oricăruia dintre ei la clasă nu va fi decât benefică şi pentru elevi şi pentru cadrul didactic care se va strădui, cu siguranţă, mai mult şi, în final, şi pentru părinţi, care vor vedea că suntem implicaţi şi că dorim să urmărim ca profesorul să vină la ore şi să presteze cât mai bine în faţa elevilor”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Valentin Popa.

În ceea ce priveşte salariile viitoare, Ministrul Educaţiei Naționale  a subliniat că la o analiză comparativă a veniturilor preconizate în anul 2022, raportate la anul 2016, în învăţământul preuniversitar va fi o creştere cu 90% a venitului mediu net al cadrelor didactice, în timp ce în învăţământul universitar majorarea va fi de 82%. Reținem că până în prezent procentul de mărire este mult sub jumătatea sumelor anunțate.

Ministrul Educaţiei s-a întâlnit, la Deva, cu directorii şcolilor din judeţul Hunedoara, cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar şi cu cei ai sindicatelor, prilej cu care au fost abordate mai multe teme din învăţământ.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.