Târgul  de Oferte Educaționale se organizează la Mall


 

În data de 19 mai 2018 se organizează la Mall Târgu-Jiu cea de-a XVIII-a ediție a Târgului de Oferte Educaționale din Gorj. Ediția din acest an vine cu două premiere, este pentru prima dată când nu s-a ales un spațiu școlar și, în același timp, organizatorul este Inspectoratul Școlar Județean Gorj. Accentul cade pe învățământul profesional unde Gorjul a înregistrat eșecuri în ultimii ani, putând să amintim aici că nu s-a completat clasa propusă de ARTEGO prin intemediul Colegiului Tehnic ”Henri Coandă” sau o ocupare parțială a clasei propuse de CEZ la Liceul Energetic Târgu-Jiu.

Pentru prima dată după mai mulți ani, avem un Târg de Oferte Educaționale care se adresează elevilor din întregul județ. Practic, sâmbătă între orele 12.00-18.00, mii de viitori liceeni vor veni în contact  cu oferta celor câteva zeci de licee din Gorj. Învățământul profesional, despre care se vorbește în ultima perioadă, propune 26 de clase pentru anul școlar 2018-2019, o inițiativă curajoasă dar care poate fi atinsă cu implicarea  tuturor factorilor de răspundere.

Evenimentul este programat sâmbătă, 19 mai 2018, începând cu  ora 12.00. După cum a anunțat ISJ Gorj, fiecare liceu va avea câte 2 mp pentru fiecare stand iar în județ sunt peste 30 de licee.

Ofertă de circa 4000 de locuri

Oferta liceelor şi colegiilor cuprinde, pentru anul şcolar 2018-2019, specializări dintre cele mai diverse: de la învățământ teoretic la programe cu frecvență redusă, învățământ profesional şi şcoli postliceale.

In intervalul 12:00-18:00, elevii de clasa a VIII-a se vor putea plimba pe la standurile amenajate la etajul mall-ului târgujian, în căutarea liceului şi a profilului pe care să îl urmeze în cei patru ani de liceu. In timp ce unii ştiu deja ce profil vor să urmeze şi caută doar instituția de învățământ cea mai potrivită, atât din punct de vedere academic, cât şi din punct de vedere al resurselor pe care le pune la dispoziția elevilor săi, alții ştiu la ce liceu vor să se înscrie şi vor încerca în cadrul acestui târg să îşi aleagă un profil cât mai potrivit aptitudinilor lor.

Fiecare liceu şi colegiu va avea organizat standul astfel încât să îl reprezinte cât mai bine, iar actualii liceeni se vor lăuda cu premiile obținute pentru a face şcoala la care învață cât mai atractivă.

Potrivit  Calendarului de admitere în învățământul liceal, în perioada 29 iunie-3 iulie 2018, absolvenții claselor a VIII-a, împreună cu părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a vor completa opțiunile în fişele de înscriere şi tot în aceeaşi perioadă datele din fişele de înscriere vor fi introduse în baza de date computerizată (în aplicația informatică centralizată). Pe data de  4 iulie 2018 va avea loc verificarea de către părinți şi candidați a fişelor editate de calculator, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator. Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2018—2019 se va desfăşura în acest an pe data de 9 iulie 2018, urmând să se afişeze în unitățile de învățământ gimnazial listele cu absolvenții repartizați proveniți din şcolile respective şi listele cu locurile neocupate în unitățile de învățământ liceal de stat din județ. De asemenea, fiecare unitate din învățământul liceal va afişa lista candidaților repartizați în acea unitate. In perioada 10-13 iulie 2018 absolvenții de gimnaziu îşi vor depune dosarele de înscriere la şcolile la care au fost repartizați. Pe 13 iulie 2018 unitățile de învățământ liceal de stat vor transmite situația locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admişi în prima etapă de admitere, iar în perioada 16—18 iulie 2018 vor fi rezolvate de către comisia județeană de admitere situațiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, ale repartizării candidaților care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi ale candidaților care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizați în etapa repartizării computerizate. Pe data de 7 septembrie 2018 va avea loc a doua etapă de admitere în învățământul liceal.

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.