Istoria Românilor, la mare cinste pentru autoritățile gorjene


 

 

 Comisia de elaborare și implementare a Programului de manifestări culturale și sociale dedicate ”Centenarului Marii Uniri”, structură votată de Consiliul Local Târgu-Jiu și coordonată de viceprimarul Adrian Tudor, a organizat o nouă manifestare dedicată Centenarului Marii Uniri alături de Societatea de Științe Istorice, filiala Gorj și Asociația Cercetătorilor și Autorilor de Carte Gorjeni ”Alexandru Doru Șerban”.

Primăria și Consiliul Local Târgu-Jiu, Societatea de Științe Istorice din România-filiala Gorj și Asociația Cercetătorilor și Autorilor de Carte Gorjeni ”Alexandru Doru Șerban” și-au dat mâna pentru derularea unei noi manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri. Istorici și oameni de cultură, aleși locali, elevi și profesori au foost invitați la un eveniment editorial prilejuit de lansarea cărții ”Mărturii despre județul Gorj în Primul Război Mondial-DOCUMENTE(1916-1919)”, primul volum dintr-un ciclu de trei, lucrare semnată de profesorul Gabriel Sarcină și al unui nou număr al revistei de literatură, arte și istorie culturală ”Spicon”. Cartea profesorului Gabriel Sarcină este rodul unei documentări de circa cinci ani și va mai avea alte două volume care vor apare tot în această perioadă. A făcut totul posibil, inclusiv obținerea finanțării Guvernului pentru Proiectul ”Centenar” al Primăriei Târgu-Jiu, viceprimarul Adrian Tudor.
Și pentru că a fost vorba de un eveniment editorial, celor prezenți le-a fost prezentată și prima lucrare apărută în colecția ”Centenar” a Primăriei Târgu-Jiu, este vorba de ”Maria, regina întregitoare de Țară și Neam” a reputatului istoric gorjean Gheorghe Nichifor dar și filmul dedicat eroului de la Podul Jiului, comisarul I.C. Popilian. Cei care au prezentat intervenții în fața asistenței au fost: Gheorghe Nichifor-vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj și președinte al SSIR Gorj; Cornel Șomîcu-președinte al Asociație ”Școala Gorjeană” și membru al Comisiei ”Centenar”; Victor Troacă-președinte al Asociației Cercetătorilor și Autorilor de Carte Gorjeni ”Alexandru Doru Șerban”; Viorel Surdoiu-redactor șef al revistei ”SPICON”; Adrian Tudor-viceprimar municipiul Târgu-Jiu, coordonator al Comisiei ”Centenar” și amfitrionul întregii manifestări.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.