Stagii de practică în Germania pentru elevii de la Peștișani si Bustuchin


 

În această perioadă un grup de 20 de elevi din clasele a XI-a de la Liceul Tehnologic ,,Constantin Brâncuși,, Peștișani și Liceul Tehnologic Bustuchin, efectuează stagii de practică în Germania, alături de profesorii însoțitori Ana Susanu și Elena Popescu în cadrul Proiectului nr.: 2017-RO01-KA102-036155, ,,Erasmus+ Profesioniști Europeni!,,  la Centrul de formare profesională Handwerkskammer Potsdam din Germania.

Luând  in considerare  necesitatea   imbunatatirii  calitatii si dimensiunii internationale a educatiei si formarii profesionale oferite de institutiile de invatamant, prin proiect s-au realizat stagii de formare profesionala pentru elevii care invata in  scolile partenere, din domenii si specializari  recunoscute peste granita.

Prin implementarea proiectului s-au îndeplinit obiectivele propuse:  dobandirea de competente de catre 60  de elevi ai liceelor tehnologice, membre ale consortiului județean, in vederea   cresterii  competitivitatii  pe piata fortei de munca; dezvoltarea de consortii VET   si consolidarea parteneriatelor ECVET transnationale in scopul invatarii la locul de munca, in cadrul companiilor si cresterii angajabilitatii tinerilor europeni; dezvoltarea competentelor elevilor in vederea  constientizarii si intelegerii culturii tarilor europene si  dezvoltarii sentimentelor de cetatenie si identitate europeana.

 

,,De-a lungul anilor,  Liceul Tehnologic,,Constantin Brancusi,, Pestisani si-a conturat imaginea unei scoli care poate sa ofere o buna educatie din perspectiva dezvoltarii profesionale si integrarii socio – profesionala a absolventilor,  tinand cont de cerințele de dezvoltare socio-economica regionala, nationala sau chiar europeana. Acest lucru a fost posibil datorita instrumentelor de finantare europene, liceul  deruland patru proiecte LdV – IVT,  două proiecte Erasmus+ , precum si alte  proiecte din fonduri europene. Proiectele derulate  au avut un impact pozitiv asupra performantelor elevilor, asupra profesorilor, atat la  nivelul scolii si  comunitatii locale, cat si  la nivel judetean sau național. Am aplicat  și în acest an școlar un nou proiect Erasmus+ ,,Meseriași în Europa! ,, prin  care, alături de elevii din învățământul liceal vrem să dăm o șansă și elevilor de la învățământul profesional de a participa în acest gen de proiecte, încercând să atragem cât mai mulți elevi  către școlile profesionale.,, – Iliescu Marinela – Director Liceul Tehnologic ,,Constantin Brâncuși,, Peștișani.

 

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.