Caravana învățământului profesional ajunge la Peștișani


 

 

Inspectori şcolari şi oameni de afaceri din Gorj vor organiza o caravană în judeţ prin care vor să promoveze învăţământul profesional şi dual în rândul tinerilor şi părinţilor. Elevii de clasa a VIII-a care vor opta pentru învățământul profesional vor beneficia de  burse, rechizite şi echipamente gratuite, dar şi cu un loc de muncă la absolvirea studiilor.

Caravana va porni în judeţul Gorj de joi cu întâlnirea de la Peștișani.  Vor merge în localităţi din judeţ reprezentanţi ai liceelor tehnologice, profesori şi oameni de afaceri care investesc în învăţământul profesional. „Revine în actualitate admiterea în învăţământul profesional. Avem în plan 26 de clase de învăţământ profesional. Împreună cu Asociaţia oamenilor de afaceri vom organiza o caravană cu care vom merge în judeţ să promovăm liceele tehnologice care au clase. Vom avea întâlniri cu primarii localităţilor, directorii de şcoli generale, cu părinţii care au copii în clasa a opta. Mă interesează să formăm aceste clase de elevi. Prima întâlnire se va organiza joi, 14 iunie 2018, la Peștișani”, a declarat  Ion Işfan, inspectorul școlar general al județului Gorj.

Elevii care optează pentru un loc în învăţământul dual profesional au parte şi de multe avantaje, dată fiind deja criza forței de muncă de pe meleagurile noastre. În plus, cei care aleg un loc în clasele finanţate de Complexul Energetic Oltenia au şi un job asigurat la finalizarea studiilor, este promisiunea şefului companiei. „Pentru învăţământul profesional dual, copiii primesc 200 de lei de minister, minimum 200 de lei de la agentul economic, rechizite şi echipament de protecţie gratuit. Cei trei ani de profesională echivalează cu ciclul inferior al liceului şi se pot înscrie în clasa a XI şi pot absolvi liceul în cinci ani. Sunt facilităţi pentru tinerii care vor să urmeze învăţământul profesional. Toţi cei care vor absolvi învăţământul dual vor avea un loc de muncă în cadrul Complexului Energetic Oltenia. Am stat de vorbă cu managerul Sorin Boza şi m-a asigurat de acest lucru”, a declarat Ion Ișfan pentru presa locală.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.