Gorjul, 71,01 % procent de promovabilitate la Evaluarea Națională


 

Rezultatele finale la examenul de Evaluare Naţională 2018 au fost publicate, la sfârșitul săptămânii trecute, pe site-ul Ministerului Educației. Peste 500 de contestații au fost depuse în județul Gorj, la ambele probe dar acestea nu au modificat simțitor cifrele inițiale.

“Au fost înregistrate 272 de contestații formulate de elevii din Gorj, pentru reevaluarea lucrării la limba română și 253 pentru reevaluarea lucrării la matematică”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj. Lucrările au fost reevaluate în alte județe decât acelea în care au fost corectate inițial. În urma acestora, Denis Covei, un absolvent al Școlii Gimnaziale “Alexandru Ștefulescu”, din Târgu-Jiu, a intrat în grupul elevilor cu 10, după ce inițial primise 9.75 la matematică.

În total, patru elevi au obținut nota maximă la ambele probe. Pe lângă Denis Covei, trei eleve din Gorj au obținut media 10 la Evaluarea Națională de la finalul clasei a VIII-a. Este vorba despre Ana Maria Bîzgă de la Colegiul Național “Spiru Haret” din Târgu Jiu, Ștefania Drăghici de la Școala Gimnazială “Gheorghe Tătărăscu” din Târgu- Jiu și Monica Trocan de la Școala Gimnazială “Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu.

Procentul de promovabilitate este 71,01% în județul Gorj. Din cei 2894 de candidați, 2055 au obținut media peste 5, iar 230 au primit între 9 și 9.99.

Reamintim că media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).
Anunţarea ierarhiei la nivel judeţean/al municipiului Bucureşti a absolvenţilor claselor a VIII-a, conform procedurii stabilite de Comisia Națională de Admitere, este prevăzută pentru data de 26 iunie. Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a și de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, se va derula în perioada 29 iunie – 3 iulie 2018 și va fi urmată de repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat (9 iulie).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.