Crește ”plata cu ora” în învățământ


 

 

Ministerul Educaţiei Naţionale a lansat în consultare publică, un proiectul de ordin care oferă profesorilor cu experienţă didactică şi managerială posibilitatea de a contribui la creşterea calităţii actului educaţional prin desfăşurarea de ore la clasă, în regim de plata cu ora, eliminându-se limitarea de cinci ore pe săptămână, existentă până la această dată.

Potrivit unui comunicat de presă al MEN, este vorba de proiectul privind normele metodologice pentru stabilirea obligaţiei didactice de predare a personalului didactic de conducere din inspectoratele şcolare, unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, unităţile conexe, precum şi a personalului didactic de îndrumare şi control din inspectoratele şcolare şi a personalului didactic din casele corpului didactic.
Proiectul are ca obiect reglementarea degrevării inspectorilor şcolari generali, inspectorilor şcolari generali adjuncţi, inspectorilor şcolari, directorilor unităţilor de învăţământ şi din unităţile conexe, directorilor şi profesorilor metodişti din casele corpului didactic.
Sunt introduse, în mod expres, funcţii de conducere care nu beneficiau de degrevare, cum ar fi cele de directori şi directori adjuncţi ai liceelor, centrelor şcolare, şcolilor profesionale din învăţământul special, directori şi directori adjuncţi ai centrelor şcolare pentru educaţie incluzivă, directori ai grădiniţelor de învăţământ special, directori ai şcolilor speciale, precum şi cele de directori adjuncţi ai palatelor copiilor.
“Degrevarea reprezintă scutirea parţială de efectuarea atribuţiilor prevăzute la art. 262 din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, pentru personalul didactic de conducere, de îndrumare şi de control, ca urmare a îndeplinirii unor responsabilităţi specifice funcţiilor de conducere, de îndrumare şi de control. S-a urmărit realizarea unui echilibru în degrevarea personalului didactic, avându-se în vedere complexitatea funcţiei de conducere, îndrumare şi control, precum şi regimul unităţilor/instituţiilor de învăţământ, nivelul, numărul de clase etc”, se arată în comunicatul de presă.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.