Peste 1000 de contestații la Bacalaureat în Gorj


 

Promovabilitatea la Bacalaureat în Gorj, înainte de contestații, este de peste 60, 61 %, cu două procente mai mult față de anul trecut. Cea mai mare medie a fost obţinută de Ioana Toloargă, 9,98, absolventă a Colegiului Naţional „Spiru Haret“ din Târgu Jiu. La Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“ au fost obţinute trei medii de 9,96, iar la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu“ a fost obţinută o medie de 9,93. De remarcat rezultatele meritorii și din mediul rural: Andrada Larisa Torop, elevă a Liceului Tehnologic Peştişani, care a reuşit să promoveze examenul maturităţii cu media 9,96;  Maria Monica Mihuţescu, elevă a Liceului Tehnologic Baia de Fier, a obţinut media 9,85, urmată îndeaproape de Elena Lorena Panduru, elevă a aceluiaşi liceu, cu 9,68; Adrian Damian Dediu, absolvent al Liceului Tehnologic Bîlteni, a promovat examenul maturităţii cu media 9,58. Reținem că  328 dintre candidați au obținut medii între 9 și 9,99. Două licee din Gorj au  promovabilitate zero la examenele de bacalaureat: Liceul Tehnologic Stoina și Liceul Tehnologic Turburea.

Peste o mie de contestaţii au fost înregistrate, la nivelul județului Gorj, cele mai multe, respectiv 443 fiind depuse la proba de Limba şi Literatura Română: „Au fost depuse 1100 de contestații, din care 443 la limba română, 331 pentru proba a doua, matematică, respectiv istorie și 326 de solicitări de reevaluare pentru proba a treia scrisă, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.
Rezultatele examenului de Bacalaureat 2018 au fost publicate pe site-ul bacalaureat.edu.ro, miercuri, iar contestaţiile au fost depuse în aceeaşi zi. Lucrările vor fi reevaluare în alt județ. Rezultatele finale vor fi afişate pe 9 iulie.
Din cei 3666 de candidați înscriși, 3054 au fost prezenți, iar doi au fost eliminați, gradul de promovabilitate în prima sesiune, înainte de contestații, fiind de 60, 61 la sută

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.