2018-2019, un an plin de experiențe europene pentru elevii de la Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru”


Anul școlar 2018-2019 se anunță unul plin de provocări la nivel european atât pentru elevii cât și pentru cadrele didactice de la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru”. Astfel, în această perioadă se desfășoară pe deoparte ultimele activități din cadrul proiectului Erasmus + ”Învățământul Profesional și Tehnic – calea pentru piața muncii”, prin care liceul târgujian în parteneriat cu Liceul Tehnologic Turceni și Liceul Tehnologic Filiași au asigurat stagii de practică pentru elevii lor de la domeniul Electronică și profilul Resurse Naturale în instituții din Portugalia și Germania, iar pe de altă parte se pregăteste contractarea a altor 3 proiecte cu finanțare europeană.
Proiectul Erasmus + ”Competențe pentru viitor, pentru elevii din învățământul profesional” va fi derulat în cadrul unui consorțiu coordonat de Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru”, din care mai fac parte Liceul Tehnologic ”Dimitrie Filișanu” și Liceul Tehnologic Turceni în parteneriat cu instituții din Polonia și Portugalia, iar activitățile din proiect urmăresc satisfacerea stagiului de instruire practică pentru elevii de la profilul Resurse Naturale și profilul Tehnic.
Al doilea proiect Erasmus + al liceului târgujian, intitulat ” Integrating technology in the teaching process, path towards building 21st century skills” urmărește ca prin integrarea tehnologiei informației în procesul didactic să găsească răspuns la câteva din problemele cu care și școala românească se confruntă ”Abordările clasice în care comunicarea dintre elev și profesor se realizează exclusiv prin intermediul tablei și cretei mai este suficientă? Evaluările clasice ale achizițiilor bazate pe reproducerea informațiilor memorate, când acestea sunt la un click distanță, mai sunt de actualitate?”. Proiectul va fi desfășurat în parteneriat cu instituții de prestigiu din Slovenia, Portugalia, respectiv Turcia iar disciplinele opționale redactate, vor fi parcurse de elevi și validate în cadrul unor stagii de învățare.

Al treilea proiect Eramus + KA229, al cărui nume este ”Schools go digital – mobile assessment tools for students” derulat în parteneriat cu instituții din Italia, Turcia și Fosta Republică a Macedoniei, urmărește să asigure transfer de inovație și bune practici în domeniul didactic și asigură stagii de învățare pentru elevii pasionați de informatică, matematică și studiul limbilor străine.
Astfel, în următorul an peste 50 de elevi și profesori din cadrul partenerilor europeni, vor desfășura diverse activități în cadrul liceului târgujian și peste 100 de elevi și profesori gorjeni vor beneficia de diverse experiențe la nivel european prin participarea directă în aceste mobilități. La acestea se adaugă un număr semnificativ de elevi care vor fi implicați în activitățile de organizare, de comunicare (via skype), de testare și diseminare, contribuind astfel la creșterea competențelor lingvistice, profesionale și personale ale participanților.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.