Sub semnul istoriei la Zilele Comunei Bălești


 

 

Așa cum ne-au obișnuit precedentele ediții ale Zilelor Comunei Bălești, latura de istorie este destul de prezentă și în acest an având în vedere că la Bălești se serbează semicentenarul existenței comunei în actuala configurație. Nu lipsesc nici manifestările dedicate Centenarului Marii Uniri, prezente pe parcursul întregului an. Activitățile culturale sunt girate de Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” și Cercul de Istorie cu același nume.

În acest an, Asociația cultural-istorică „Dumitru și Maria Pleniceanu” se alătură Asociației „Şcoala Gorjeană”, la editarea revistei „Băleştiul eroic”, număr dedicat Centenarului Marii Uniri.
Lansarea acestei publicații de cultură eroică va avea loc vineri, 7 septembrie 2018, în cadrul manifestărilor dedicate „Zilelor Comunei Băleşti”.
Evenimentul va fi urmat de vernisajul unei expoziții inedite, organizată pentru prima dată la nivelul județului nostru, „Gorjul în Războiul pentru Întregirea Națională”, cu piese descoperite prin detecția de metale, de către membrii Asociației „Detecții Gorj”.

Se vor strânge la Bălești pe lângă localnici și istorici și oameni care au trăit cei 50 de ani de istorie. Primăria Bălești va premia pe foștii edili care au condus localitatea în ultimele

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.