Mesajul ANEI către liceeni! -Umanitate dincolo de vanitate


 

Ediția a-XIa a Concursului Național „ Euroscola 2018 ”, având ca temă pentru acest an  ,, Europa pentru noi”, angajează tinerii liceeni într-o competiție extraordinar de interesantă.

O radiografie a comunității locale din care fac parte, privind proiectele cu finanțare europeană este realizată de către echipele intrate în competiție pentru  „ Ziua Euroscola ” de la Strasbourg.

Într-o astfel de competiție este angrenată și Echipa ,, Colegiului Național George Coșbuc ” Motru. Analiza din arhivele urbei noastre scoate la lumină un proiect adresat Oamenilor aflați în ,, situație de nevoie ”, oamenilor agresați fizic, psihic și afectiv.

Colbul este sters de pe acest proict si tinerii liceeni preocupati si cu aplecare pentru oamenii aflati in astfel de astfel de situatii pornesc odiseea cautarii persoanelor care au beneficiat de un ajutor real, gratie” Centrului de  asistenta pentru persoane aflate in dificultate”,realizat cu ajutorul fondurilor  europene in orasul nostru.

 

Activitatea de astăzi, intitulată ,, Întâlnirea cu Ana ” trezește profunde sentimente de umanitate și totodată de încredere în Uniunea Europeană. Ema este acum, o tânără capabilă cu un job frumos și cât se poate de deschisă pentru a ne transmite ,, povestea ei ”.

Abuzată fizic și emoțional cu 3 ani în urmă de concubinul mamei sale a fost adusă în Centrul de asistnta pentru persoane aflate indificultate.Aici a avut parte de un tratament nesperat și întâlnire cu oameni deosebiți.

Directorul,medicul, psihologul centrului și tot personalul au încurajat-o cu multă iubire și înțelegere ajutând-o să își depășească frica și să își găsească echilibrul emoțional.

Concubinul mamei a fost reperat și dat pe mâna autorităților, iar relația mamă-fiică a intrat într-o altă dimensiune a comunicării.

Din acest motiv, ANA, recomandă tuturor persoanelor să se adreseze autorităților dacă se confruntă cu astfel de situații și laudă inițiativa noastră de a pune în valoare acest centru și a demonstra cât de important este un ,, loc în care să poposești ” dacă, într-o anumită perioadă a existenței tale, se ivesc astfel de probleme.

Ne urează succes și totodată insistă să facem ,, cunoscută această oază de speranță ” pentru ,, oamenii aflați la nevoie ”.

                                                    Constantina Negrea,coordonator al proiectului,Euroscola 2018

 

 

 

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.