Proiectul ”Diferiți, dar împreună!” pentru o societate incluzivă


 

În perioada 04-07.09.2018 s-a desfășurat în cadrul proiectului ,,DIFERIȚI, DAR ÎMPREUNĂ!” prima tabară organizată de Asociația Umanitară Iunona, în care tineri cu dizabilități, împreună cu voluntari din Liga Universității ,,Constantin Brâncuși” Târgu Jiu au învățat că diferențele dintre ei sunt minime și împreună într-o societate incluzivă viața poate fi frumoasă pentru toți.
Iniţiativa a aparținut Asociației Umanitare Iunona, în parteneriat cu Liga Studenților a Universității ,,Constatin Brâncuși” Târgu-Jiu și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu Jiu și a fost finanțată de DJST Gorj. Au participat 25 de tineri, 15 tineri cu dizabilităţi din cadrul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Târgu Jiu şi 10 tineri tipici, studenți în cadrul Universității ,,Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, care au fost selectaţi din cadrul Ligii Universității implicate.
Proiectul a vizat integrarea tinerilor cu dizabilităţi în viaţa socială a comunităţii, reducerea gradului de discriminare privind persoanele cu dizabilităţi, precum şi intensificarea interacţiunii tinerilor ce aparţin unor grupuri diferite. Prin intermediul acestui proiect tinerii au avut ocazia să se cunoască, să socializeze într-un mediu diferit de cel instituţional, să lege prietenii, să-şi petreacă timpul împreună.

Tabăra s-a organizat în Baza de Agrement Săcelu și pe parcursul celor 4 zile au fost desfășurate activități de socializare, unde tinerii cu dizabilități au învățat să lucreze în grup împreună cu voluntarii și formatorii. Au fost organizate ateliere de creație, drumeții, activități sportive, activități culturale, concursuri pe diverse teme, foc de tabără, reușindu-se astfel să se aducă zâmbete pe chipurile tinerilor cu dizabilități.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.