Acțiuni de voluntariat la Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru”


 

 

De sâmbătă, 15 septembrie 2018, Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru” Tg-Jiu are o sala de consiliere primitoare si igienizată. Voluntarii au vrut să participe astfel la schimbarea mentalităţii privind învăţământul profesional şi a oportunităţilor create elevilor. Având ca temă ”Învăţământul profesional – o cheie către succes!”, evenimentul a fost organizat de ASOCIAŢIA PENTRU DEZVOLTARE ŞI EDUCAŢIE COLORFUL MINDS si este un proiect sustinut in Campionatul de voluntariat OMV Petrom 2018.

 

Scopul proiectului este creşterea atractivităţii învăţământului profesional pentru elevi, părinţi si alti factori implicati în procesul educativ, prin elaborarea unei strategii eficiente de promovare şi orientare a elevilor în carieră.

Acțiunea desfășurată pe parcursul a patru ore a constat in amenajarea cabinetului de consiliere psihopedagogica, unde au participat, alaturi de elevi, membri ai asociatiei, cadre didactice, si reprezentanti OMV PETROM. Impreuna au dat culoare la propriu cabinetului, dupa ce l-au pregatit temeinic prin lucrari de reparare si zugravire a peretilor. Activitatea a fost incununata cu succes si cu buna dispozitie, amintind de puterea voluntariatului si a muncii in echipa.

În cadrul acestui proiect mai au loc in perioada septembrie-octombrie urmatoarele activitati: Campanii de informare si constientizare privind specificul meseriilor, oportunitati, trasee educationale si profesionale, pentru 300 de elevi de clasele VII si VIII, în 6 unități școlare, și o Masa rotundă unde vor participa actori implicați în domeniul învățământului profesional (elevi, cadre didactice, parinti, reprezentanți AJOFM, CJRAE, OMV PETROM și agenți economici) pentru o mai bună cunoaștere a nevoilor pieței muncii de specialiști în domeniu.

 

 

 

Bobic Loredana, membru ADE ,,Colorful Minds’’Tg Jiu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.