Săptămâna europeană a învățământului tehnologic la CT ”General Gheorghe Magheru”


 

Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” derulează în perioada 05.11-09.11.2018 o serie de activități de promovare a învățământului tehnologic sub titulatura de Technical education – the shortcut to success!”. Activitățile au fost înscrise în agenda Comisiei Europene pentru acțiunea ”European Vocational Skills Week 2018”, ce se desfășoară în aceeași perioada la Viena ,  Austria.

Prima activitate, s-a desfășurat într-un cadru festiv în sala de festivități a Centrului Național de Informare și Promovare Turistică „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, în fața unui numeros auditoriu  și a urmărit prezentarea unor exemple de bune practici privind atragerea de fonduri europene prin programul Erasmus +,  în scopul asigurării unei educații de calitate pentru elevii din învățământul tehnologic. Astfel, elevi și profesori au împărtășit o parte din experiențele avute în cadrul acestor proiecte și  au interacționat cu  părinții și elevii, care au fost selectați în vederea participarii în cadrul unor noi proiecte cu finanțare europeană. De asemenea, elevi participanți în proiecte anterioare, care au reușit ca în baza pregătirii avute în instituții de prestigiu din străinătate să obțină medalii la fazele naționale ale olimpiadelor de specialitate, au povestit modul în care aceste experiențe le-au marcat viitorul. Astfel, elevul George Pora, participant într-un astfel de proiect,  dar si profesori insoțitori, au remarcat importanța participării în aceste proiecte atât în cee ace privește dezvoltarea profesionala, dar si  în ceea ce privește dezvoltarea personala si lingvistică a participantilor

După cum a anunțat profesorul Marius Buzera, coordonatorul unor numeroase proiecte de acest tip, în zilele următoare, activitățile vor continua în cadrul laboratoarelor liceului cu lecții demonstrative în cadrul laboratorului de analize fizico-chimice, a laboratorului de electromică, dar si cu dezbateri și mese rotunde la care participă elevi, profesori și reprezentanți ai agenților economici.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.