Ecaterina Andronescu, penalizată de președintele Klaus Iohannis că a acceptat nominalizarea ministerială


 

 

Deși a mai fost ministru al Educației, prof. univ. dr. Ecaterina Andronescu îi ridică semne de întrebare președintelui Klaus Iohannis. Aflat în plină campanie electorală, președintele Klaus Iohannis a blocat total nejustificat numirea unui ministru titular la Educație pe motive îndoielnice și propune un nou interimat la unul dintre cele mai importante ministere din Guvern.

Ecaterina Andronescu a fost nominalizată, la 13 noiembrie 2018, în unanimitate, de Biroul Permanent Naţional al PSD pentru funcţia de ministru al Educaţiei. Andronescu a avut două mandate de rector al Universităţii Politehnica din Bucureşti (2004-2008, 2008-2012) şi două mandate în calitate de preşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor (2004-2008, 2008-2012). Este preşedinte al Senatului Universităţii Politehnica din Bucureşti din 2012.
A fost secretar de stat în Ministerul Învăţământului (1995-1996); ministru al Educaţiei şi Cercetării (din 28 dec. 2000-19 iun. 2003) în Guvernul Năstase. Din 22 decembrie 2008 şi până la 1 octombrie 2009, Ecaterina Andronescu a deţinut funcţia de ministru al Educaţiei, Cercetării şi Inovării, în Guvernul Boc. A deţinut, în perioada 2 iulie 2012 – 21 decembrie 2012, portofoliul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului în Guvernul Ponta I.
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că, în opinia sa, Guvernul face o remaniere “cu ţârâita”, iar analiza propunerii Ecaterinei Andronescu pentru portofoliul Educaţiei va dura “un pic mai mult”. “Parcă acum câteva săptămâni se făcea mare tam-tam cu remanierea guvernamentală. Văd că au lăsat-o mai moale şi că acum se face o remaniere cu ţârâita, cred că ar fi o exprimare potrivită. Adică unul câte unul este convins să plece şi este înlocuit cu cineva propus de partid”, a afirmat şeful statului, la Palatul Cotroceni.
Totodată, Iohannis a spus că analiza propunerii pentru Educaţie “o să dureze un pic mai mult, s-ar putea chiar un pic mult mai mult”. Şeful statului a menţionat că, la un eveniment desfăşurat la Politehnică, Ecaterina Andronescu i-a spus că nu este interesată de acest portofoliu. “Neîntrebată, mi-a spus totuşi doamna Andronescu că ea nu va merge la minister, că lucrurile nu merg bine şi aşa mai departe (…). Aflu acum cu surprindere că este propusă. Va dura un pic până mă lămuresc dacă este dorinţa domniei sale să meargă sau numai dorinţa partidului sau dacă se face aşa o remaniere cu bucata”, a afirmat Iohannis. Referitor la situaţia în care interimatul de la Educaţie se încheie săptămâna aceasta, şeful statului a spus: “Se poate construi un alt interimat până când mă lămuresc”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.