SCHOOLS GO DIGITAL – MOBILE ASSESSMENT TOOLS FOR STUDENTS, un nou proiect european CT„Magheru”


 

 

Peste 50% dintre elevi recunosc faptul că își verifică telefoanele imediat după ce se trezesc, ele fiind parte integrantă a existenței lor: nu își mai pot imagina o lume fără telefoane inteligente! Este de înțeles că o școală fără telefoane mobile este neatractivă pentru ei și chiar pentru profesorii lor, cei din urmă dorind să transforme învățarea de acasă sau pe cea din sala de clasă, mai ales pentru elevii cu abilități de lucru la calculator sau telefonul mobil.
În perioada 9-14 ianuarie se desfășoară la Izmir, Turcia, proiectul multilateral Erasmus + KA 229, în care cinci instituții: OZEL KARABAGLAR OGUZHAN OZKAYAFEN LISESI din Izmir,Turcia, ISTITUTO D’ISTRUZIONE SUPERIORE „R.PIRIA”, din Rosarno, Italia, OGRES TEHNIKUMS, Letonia, Dobri Daskalov – Kavadarci din Macedonia și Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu, poartă discuții despre sistemele naționale de educație, despre noi metode de predare-învățare-evaluare cu ajutorul aplicațiilor instalate pe dispozitivele electronice. Cele cinci școli din Europa, doresc să colaboreze prin introducerea instrumentelor on-line în procesul de învățare-evaluare al elevilor în cadrul disciplinelor matematică, informatică și limba engleză, pentru a realiza ore interactive și pentru a reduce timpul dintre data examenului/ test și data la care elevii primesc rezultatele.
Trei profesori din fiecare țară au prezentat câte două aplicații, împărtășind și demonstând partenerilor noutatea acestora sau modalitatea de predare-învățare-evaluare la ora de curs, Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” fiind reprezentat de către profesoarele: Verdeș Maria-Rocselana, Măgureanu-Stoenescu Simona Claudia și Milosteanu Diana Nicoleta. Delegația „Magheru”, coordonată de prof. Rocselana Verdeș, a prezentat materile novative, apreciate de către colegii de proiect și realizate în țară de întreaga echipă de proiect – prof. Luțaru Iulia și prof. Buzera Marius.
Țara gazdă a oferit un program elaborat ce a presupus: ore interactive de științe – matematică, în limba desfășurării proiectului – engleza, modalitățile de implementare a noilor tehnologii în procesul instructiv-educativ de predare-învățare-evaluare și schimburi culturale.
Proiectul „SCHOOLS GO DIGITAL – MOBILE ASSESSMENT TOOLS FOR STUDENT” presupune evenimente transnaționale – unul de instruire și patru schimburi de elevi, următorul fiind în Letonia, echipa „Magheru” fiind cea care va susține lecții de matemtică în limba engleză, utilizând aplicațiile prezentate în proiect.
Activitățile proiectului vor permite profesorilor să aplice metode și pedagogii inovatoare în procesul de predare-evaluare și să promoveze utilizarea tehnologiilor digitale, precum și a pedagogiilor deschise în educație. Rezultatul colaborării multilaterale va fi împărtășit cu alți profesori din școli, regiuni și la nivel european, pentru a produce efecte pe termen lung ale proiectului.
Participarea în cadrul proiectului Erasmus în care sunt implicați elevi și profesori, constituie o oportunitate de a învăța lucruri noi, a împărtăși abilități prin crearea de materiale și lecții on-line, contribuind la îmbogățirea practicii fiecărui partener, la înțelegerea necesității cunoașterii limbii engleze și a limbilor naționale pentru a depăși bariera lingvistică, precum și motivația de învățare sporită a elevilor la disciplinele matematică, informatică și limba engleză.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.