O nouă experiență europeană pentru Școala Gimnazială ”Sfântul Nicolae” Tg-Jiu


 

Un grup de 6 elevi de la Școala Gimnazială « Sfântul Nicolae » din Târgu-Jiu participă la prima mobilitate din cadrul Proiectului Erasmus + ”Analyse de la Biodiversité et des Cultures pour un Développement plus Durable”. Mobilitatea se desfășoară la Collège de Gavalou, Agrinion – Grecia unul dintre partenerii proiectului, alături de Collège Boris VIAN , Ecole Marcel Pagnol, Coudekerque-Branche – Franța, Istituto Comprensivo Diotti, Casalmaggiore – Italia, și Școala Gimnazială « Sfântul Nicolae » , Târgu-Jiu, România.
În această săptămână elevii noștri, însoțiți și îndrumați de profesorii școlii, Arsu Maria Cristina (limba engleză) și Călugăru Dumitru (informatică), vor participa la diverse ateliere cum ar fi : cursuri de greacă modernă, dansuri folclorice și muzică tradițională, sport, teatru, grădinărit etc.
În program sunt prevăzute și vizite și excursii locale, toate activitățile având ca problematică conservarea identității culturale, provocări majore pentru dezvoltarea durabilă și valorile europene despre care școala trebuie să informeze.
Varietatea activităților propuse în consorțiu de către Proiectul Erasmus+ ABC2D este gândită în funcție de respectul față de sine, de celălalt, de mediu și de diversitate, fie ele școlare, sociale, intelectuale sau lingvistice.

 

Coordonatorul proiectului,
Prof. Liliana Călugăru

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.