ȘOCANT România a pierdut 1,5 milioane de elevi în 15 ani


 

 Ecaterina Andronescu, ministrul Educației Naționale, a declarat că România trece printr-o adevărată dramă ca urmare a reducerii drastice a numărului de elevi, precizând că în prezent sunt 2,8 milioane de elevi, faţă de 4,3 milioane în urmă cu 15 ani. Cea mai importantă cauză pare să fie migrația părinților în străinătate.

Prezentă la dezbaterea  intitulată ” ÎMBUNĂTĂȚIREA MANAGEMENTULUI UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT-PRIORITATE PENTRU PARTENERII DE DIALOG SOCIAL”, organizată la București de FSLI, , Ecaterina Andronescu-ministrul Educației Naționale-a anunțat  că “România trăieşte o dramă prin reducerea drastică a numărului de elevi din sistemul de învăţământ. În urmă cu 15 ani aveam 4,3 milioane, azi mai avem 2,8 milioane în tot sistemul de învăţământ, de la grădiniţă până la şcoala postliceală, deci în 15 ani sistemul de învăţământ are cu un milion şi jumătate de elevi mai puţini”, a declarat oficialul MEN.
Ecaterina Andronescu  a explicat că principala cauză a reducerii numărului de elevi ar fi plecarea în străinătate a copiilor împreună cu părinţii. “Cauza este plecarea în străinătate şi de aici şi cifrele exagerate pe care le raportează sistemul la abandon şcolar, din păcate, adică, potrivit legii, o şcoală nu îl poate scoate din documentele în care l-a înscris pe elevul care a plecat cu părinţii lui în străinătate şi ne trezim că avem 100.000 de elevi în şcolile din Spania plecaţi din România, ei figurează ca fiind înmatriculaţi şi în şcolile din România şi îi raportăm la abandon şcolar”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.