Concursul ”Memoria Holocaustului” la sfârșitul săptămânii în Gorj


 

În data de 25.05.2019, are  loc etapa județeană a Concursului ”Memoria Holocaustului”, la Școala Gimnazială ”Constantin Brâncuși” Tg-Jiu. Acest concurs necesită o pregătire specială deoarece include probe practice și de aptitudini. Etapa națională se organizează o dată la doi ani. În acest an școlar nu va fi organizată etapa națională.

Potrivit profesorului Cristian Ciobanu, inspector școlar de specialitate, competiția are două secțiuni: Gimnaziu și Liceu. Probele de concurs pentru secțiunea gimnaziu sunt: proba scrisă de evaluare a cunoștințelor însușite din manualele de istorie și bibliografia referitoare Ia problematica Holocaustului, durata probei a fost de 60 minute; proba practică constând în elaborarea unui afiș, poster sau lucrare plastică (dimensiunea 60 x 90 cm). Punctul de pornire pentru elevi poate fi o imagine reprezentativă, un fragment dintr-un film artistic sau documentar inspirat din problematica Holocaustului (durata acestuia nu trebuie sa depășească 10-15 minute). Pentru această probă pot fi utilizate decupaje de presă, materiale printate, fotografii, copii xerox, acuarele, plastilină, alte materiale. Realizarea efectivă a lucrării se face în timpul concursului, durata probei a fost de 90 minute.La ambele probe ale concursului reprezentarea este individuală.
Probele de concurs pentru liceu: proba scrisă de evaluare a cunoștințelor conținute în manualele de istorie și bibliografia referitoare la problematica Holocaustului, durata probei este de 60 minute; Proba practică constând în realizarea în format electronic, într-un program informatic, a unui afiș, articol de presă, manifest referitor la problematica Holocaustului. Pentru realizarea acestuia elevii participanți vor  selecta  informațiile corecte din punct de vedere științific și apoi vor realiza afișul, articolul de presă, manifestul. După realizare, produsul activității elevilor va fi  prezentat comisiei de concurs, durata probei a fost de 90 minute.
La ambele probe ale concursului reprezentarea elevilor este individuală.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.