Supraveghere video în creșe și grădinițe


În perioada următoare ar putea deveni obligatorie introducerea camerelor video-audio de supraveghere  în creșe și grădinițe, pentru a preveni abuzurile asupra copiilor, conform unui proiect legislativ.

„Toate unitățile în care se oferă servicii de educatie timpurie și funcționează în regim de creșă, unitate antepreșcolară și preșcolară din mediul privat sau de stat au obligația dotării incintei și sălilor de clasă cu camere de supraveghere video si audio”, se arată în inițiativa legislativă.
Inițiatorul consideră că există un gol legislativ si ca trebuie intervenit, „pentru că au loc abuzuri asupra celor mici, dar ele nu pot fi probate decât prin improvizații ale părinților, care nu rezistă întotdeauna în fața instanțelor și ce se intâmplă dacă părinții nu văd, nu suspectează sau nu pot dovedi astfel de lucruri?”, precizează inițiatorii.
Pe de alta parte, accesul in timp real al părintțlor la camerele video ar putea transforma relația „de încredere” dintre dascăl și părinte într-una de „control si supraveghere”, sunt de parere unii dascali.
Multe creșe și grădinițe au deja camere video de supraveghere, însă accesul la filmări poate avea loc doar în urma unor cereri întemeiate ale părinților.
Proiectul de lege conține și prevederi referitoare la securizarea înregistrărilor camerelor de supraveghere astfel încât la acestea să nu aibă acces decât părinții și autoritățile, în cazul în care se fac cercetări în legătura cu unele înregistrări.
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.