Simpozionul ”Învățământul, o șansă egală pentru toți”


 

 

Simpozionul Judeţean „Învăţământul, o şansă egală pentru toţi” este iniţiat de către Asociaţia pentru Dezvoltare şi Educaţie “Colorful Minds” Tg-Jiu, în parteneriat cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Gorj, Colegiul Tehnic “G-ral Gheorghe Magheru” Tg-Jiu şi Casa Corpului Didactic Gorj.

Invitații speciali ai manifestării găzduite de Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru” au fost:  Mrejeru Marcela – Inspector Şcolar General – Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj;  Tulpan Claudia-Ofelia – Director – Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Gorj;   Vîlceanu Valeria – Director – Casa Corpului Didactic Gorj; Baiu Nicu – Director Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Tg-Jiu; Iuliana Dimulescu – psiholog, logoped – Cabinet Individual de Psihologie Tg-Jiu;  Chivulescu Flavius Nicolae – preot Catedrala „Sfinţii Voievozi” Tg-Jiu.

Manifestarea  reprezintă una dintre activităţile proiectului “Adaptare şi transformare pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale” şi este implementat cu sprijinul OMV Petrom S.A. Prin derularea acestui proiect se doreşte elaborarea unei strategii eficiente de promovare a necesității integrării elevilor cu CES, astfel încât să se participe la schimbarea mentalității referitoare la aceştia în şcoli.
La simpozion au fost invitate  să participe cadre didactice din unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Gorj, specialişti din Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Gorj, din Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Tg-Jiu şi din alte instituţii cu responsabilităţi în domeniu. Dorim ca acest eveniment să constituie un bun prilej pentru specialiştii din diferite sectoare de activitate în acest domeniu de a aborda probleme de importanţă majoră pentru integrarea copiilor cu cerinţe educaţionale speciale.
Prima secţiune a simpozionului constă într-o sesiune de comunicări ştiinţifice adecvate temei acestuia, prilej cu care se vor realiza schimburi de idei şi se vor dobândi informaţii de specialitate de actualitate.
În a doua secţiune a simpozionului, cea de diseminare de programe şi proiecte educaţionale, exemple de bune practici, se vor împărtăşi experienţe din activitatea specialiştilor cu preocupări în domeniu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.