Viitorul sună…”digital”


 

 

 

În perioada 06-11 octombrie se desfășoră la Târgu Jiu proiectul multilateral Erasmus+ KA 229 SCHOOLS GO DIGITAL – MOBILE ASSESSMENT TOOLS FOR STUDENTS,  derulat în parteneriat de către cinci țări: Turcia, Italia, Letonia, Macedonia și România, prin Colegiul Tehnic „GENERAL GHEORGHE MAGHERU”, din Târgu Jiu.

Proiectul a debutat luni, 7 octombrie 2019,  prin cuvâtul de „Bun venit!”, adresat de către Primarul Municipiului Târgu-Jiu, conferențiar universitar doctor, Marcel Romanescu, și al reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Gorj inspector Vasilica Udriștioiu și inspector Ramona Neguți, iar în zilele următoare va continua cu lecții demonstrative de limba engleză, bazate pe folosirea tehnicii de calcul, susținute de profesori din Italia și Macedonia. Acestea se vor desfășura atât în cadrul academic al Universității „Constantin Brâncuși”, Facultatea de Stiințe Economice cât și în cadrul liceului gorjean. Activitățile proiectului vor continua în lunile următoare prin lecții demonstrative susținute de profesorii gorjeni de matematică și informatică în școlile partenere din Macedonia și Italia.

Lecțiile demonstrative, cât și workshopurile programate în proiect  urmăresc familiarizarea cadrelor didactice cu un nou tip de abordare a procesului de predare-învățare-evaluare la clasele liceu, prin integrarea curentă a tehnologiei în procesul didactic, metode care să crescă calitatea actului didactiv din țările partenere prin rezolvarea unor probleme de mare actualitate cu care se confruntă învățământul la nivelul blocului comunitar.

Mai multe amănunte  în zilele următoare.

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.