Colectarea selectivă a deșeurilor este obligatorie în școli


 

Proiectul de lege referitor la colectarea selectivă a deșeurilor in scoli a fost adoptat, miercuri, de Camera Deputatilor, in calitate de Camera decizionala. Autoritatile locale vor trebui sa doteze unitatilor scolare cu recipiente pentru colectarea selectiva a deseurilor

Primarii vor fi obligati sa ia masuri astfel incât în fiecare sală de clasă, laborator, cabinet, bibliotecă sau sala de sport să existe pubele special inscripționate corespunzător pentru selectarea deseurilor pe patru fractii, rezultate in urma activitatilor elevilor si/sau profesorilor si pentru reciclarea selectivă.
„Acest proiect de lege tine de educarea tinerei generatii in sensul constientizarii riscurilor pe care poluarea le poate produce asupra mediului si a sanatatii cetatenilor. stim foarte bine ca totul porneste de la educatie si ca o societate responsabila trebuie sa propuna politici publice responsabile. stim, de asemenea, ca Romania risca sanctiuni enorme incepand cu 2020 si ca suntem in pericol de infringement, deoarece nu am colectat selectiv asa cum prevede angajamentul pe care ni l-am luat la nivelul Uniunii Europene”, declara unul dintre inițiatori.
Romania este pe penultimul loc in Europa in privinta reciclarii: doar 13% dintre deseurile colectate sunt reciclate. Aceasta in conditiile in care Romania si-a asumat, odata cu aderarea la Uniunea Europeana, ca va ajunge in 2020 la o cota de reciclare de cel putin 50% din hartia, metalele, sticlele si materialele plastice provenite din deseuri menajere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.