Trei manuale de clasa a VII-a amânate de criza politică


 

 

Directorul executiv al Asociaţiei Editorilor din România, Mihai Mitrică, a declarat că manualele de clasa a VII-a de Matematică şi Chimie care lipsesc din şcoli ar putea să ajungă la elevi dacă ar exista un ministru al Educaţiei care să semneze un ordin în acest sens. Nici la Istorie lucrurile nu stau diferit, elevii le așteaptă de circa două luni.

Potrivit lui Mihai Mitrică, manualele de Matematică şi Chimie pentru clasa a VII-a nu se mai află în procedură de contestaţie. “Doamna Manea (purtătorul de cuvânt al IŞMB – n.r.) a declarat astăzi că manualele de matematică, chimie şi istorie nu sunt în şcoli din cauza contestaţiilor, lucru fals cel puţin pe două treimi pentru că pentru manualele de matematică şi chimie există inclusiv acorduri-cadru semnate la nivelul ministerului, dar neavând un ministru al Educaţiei care să semneze ordinul prin care aceste manuale să fie transmise şcolilor ele nu pot să se mişte din locul în care se află. Dacă ar exista un ministru al Educaţiei, la fel ca în situaţia rezidenţiatului, el ar putea să semneze ordinul de ministru şi în două săptămâni toată lumea ar avea manualele pe bancă”, a afirmat Mihai Mitrică.
În opinia sa, manualele ar fi ajuns în şcoli dacă MEN ar fi început procedurile de licitaţie la timp. “Nu ar mai fi fost în contestaţie nici manualul de istorie dacă ministerul ar fi învăţat din experienţa ultimilor ani şi ar fi făcut aşa cum se fac procedurile de licitaţie – începând cu luna septembrie a acestui an pentru a avea manualele în luna septembrie a anului următor pe băncile şcolii. Nu se învaţă acest minim principiu şi tot timpul începem procedurile de licitaţie în martie şi ne mirăm de ce contestaţiile se întind până prin septembrie, octombrie, noiembrie în unele cazuri, nu din vina editurilor, nu din vina Justiţiei, ci exclusiv din vina ministerului care nu începe la timp aceste proceduri”, a explicat directorul executiv al AER.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.