Cadrele didactice obligate să-și dovedească activitatea on-line


Învățătorii și profesorii trebuie să facă dovada că au făcut activități online, a declarat secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar, Luminița Barcari.

Cum școlile sunt închise din cauza pandemiei de coronavirus, elevii și profesorii sunt nevoiți să țină legătura online și să desfășoare lecțiile în acest fel. Cadrele didactice sunt nevoite să facă o captură de pe ecranul unui laptop sau al unui telefon mobil, ca să demonstreze că aceste lecții au avut loc.

„Trebuie să prezinte niște dovezi, adică o înregistrare, un printscreen dacă folosește laptopul sau telefonul, sunt multe feluri de a înregistra si a dovedi prezenta lor online. Dacă până acum, această activitate de învățare online nu era prevăzută într-un cadru legislativ,  iată sunt obligați să își raporteze activitatile, pentru ca, până la urma, avem drepturi salariale pe care trebuie să le justificam printr-o anumita activitate. Eu zic ca in jur de 60% au realizat activitati, si nu neaparat online, [caci – n. red.] au un telefon, un grup pe WhatsApp, un grup pe Facebook…”, a declarat secretarul de stat pentru invatamantul preuniversitar, Luminita Barcari.

Secretarul de stat mai spune că toate cadrele didactive vor fi sfătuite ca, la reluarea școlii in clase, să predea doar informațiile esențiale.
„Pana la urmă, noi mergem pe formarea de competențe.  O competență poate fi formată nu neapărat pe toate conținuturile. Să insistăm pe lucrurile cu adevărat esențiale si de care ne vom lega pentru anul școlar următor”, a explicat Luminita Barcari.
Așa cum a stabilit MEC, prezenta online la cursuri a elevilor si a cadrelor didactice va fi monitorizată de unitațile de învățământ, dupa cum prevede ordinul pentru învățământul online.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.