Evaluarea Națională și Bacalaureatul rămân la aceleași date, susținerea în condiții speciale


Evaluarea Națională 2020 se va susține începând cu data de 15 iunie 2020, iar la examenul de Bacalaureat “noutatea va fi că va începe cu probele scrise, în data de 22 iunie 2020, și va continua cu probele pentru competențe”, a anunțat ministrul Educației, Monica Anisie. Elevii se vor afla fizic în săli dar vor trebui să respecte condițiile de distanțare socială. Peste 5000 de elevi din Gorj vor susține aceste examene.

Din declarația ministrului Monica Anisie s-a putut afla că elevii care nu sunt ăn anii terminali vor recupera materia neparcursă în această perioadă iar “mediile vor fi încheiate cu minimum 2 calificative sau note” și “nu se vor mai susține teze”.

Monica Anisie a declarat: ”Prioritățile Ministerului Educației și Cercetării (MEC) sunt de a asigura cadrul necesar pentru încheierea situației școlare pentru toți elevii, dar și susținerea examenelor atât pentru elevi, cât și pentru profesori, în condiții de siguranță

Dragi elevi, profesori și părinți, în această declarație voi veni cu informații suplimentare față de precizările făcute de dl președinte Klaus Iohannis. Țin să menționez că am luat în calcul și măsurile pe care state precum Italia, Portugalia, Letonia, Malta sau Ungaria le-au adoptat în contextul pandemie Covid-19.

După cum ați aflat, cursurile realizate în unitățile de învățământ rămân suspendate, însă continuă învățarea asistată de tehnologie, ca și până acum, până în data de 12 iunie când de altfel se vor încheia cursurile anului școlar 2019-2020

Pentru elevii care nu au acces la tehnologie, unitățile de învățământ și inspectoratele școlare vor oferi sprijin. Acestea vor transmite elevilor resurse de învățare și sarcini de lucru

Dragi elevi, vă asigur că vom încheia cu bine anul școlar.Totodată, studenții își vor continua învățarea asistată de tehnologie, iar examenele se pot susține și online. Fiecare instituție de învățământ superior, în baza autonomiei universitare, va stabili modalitatea și data susținerii acestor examene. În ceea ce privește reluarea activităților în ceea ce privește unitățile de învățământ: elevii din clasele a VIII-a și a XII-a și final de ciclu la învățământ profesional de zi pot reveni în unitățile de învățământ pe final de iunie doar pentru două săptămâni. Se vor realiza în această perioadă numai activități de consiliere și pregătire pentru examenele naționale.

Pentru elevii care au probleme de sănătate sau au în familie persoane cu risc de îmbolnăvire, prezența la școală va fi opțională, iar decizia va aparține părinților.

În această situație însă pregătirea elevilor se va realiza în continuare în sistem online.

MEC va elabora ghiduri metodologice pentru fiecare disciplină, astfel încat unele conținuturi prevăzute pentru această perioadă să fie abordate în anul școlar următor

Se recuperează materia neparcursă în aceasta perioadă

Referitor la incheierea situatiei scolare, mediile vor fi incheiate cu minimum 2 calificative sau note, așa cum am mai precizat. Insa nu se vor mai susține teze.

Pentru situatiile exceptionale, in cazul in care un elev nu are 2 calificative sau note, MEC va comunica modalitatile de incheiere a situatiei scolare.

Despre examenele naționale

Referitor la examenele naționale, Evaluarea Națională și Bacalaureatul se vor susține în conformitate cu noua programă pe care deja Ministerul Educației a transmis-o și respectând calendarele comunicate deja.

Practic, Evaluarea Națională se va susține începând cu data de 15 iunie, iar examenul de Bacalaureat – noutatea va fi că va începe cu probele scrise în data de 22 iunie și va continua cu probele pentru competențe. Calendarul va fi comunicat ulterior.

Pentru cei care susțin examenele de certificare pentru învățământul profesional și postliceal, vor fi realizate aceste examene numai pe bază de proiect, iar proba practică va fi echivalată.

În ceea ce privește examenele pe care le susțin cadrele didactice, ne referim aici la examenele de titularizare, definitivat sau gradele didactice, acestea se vor desfășura cu respectarea măsurilor de siguranță și ministerul va comunica în scurt timp modalitatea de susținere, dar și calendarul.

În sala de clasă vor fi maximum 10 elevi, respectând toate măsurile de distanțare socială

ISJ vor pune la dispoziție un TELVERDE pentru orice intrebare

Obiectivele Ministerului Educației pentru această perioadă sunt incheierea cu bine a situatiei scolare, iar examenele pentru elevi, studenti si profesori sa se desfasoare în condiții optime”

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.