Sindicaliștii din Educație se opun examenelor naționale din cauza pericolului pandemic


După ce zilele trecute s-a aflat că pregătirea elevilor  din clasele terminale din perioada 2-12 iunie s-ar putea face tot online, nici examene nu sunt sigure. Liderul FSLI, Simion Hăncescu, a declarat că este prea mare pericolul sanitar și că examenele date în asemenea condiții nu ar stabili o ierarhie corectă.

Este imposibil ca elevii de clasa VIII-a și clasa a XII-a să fie aduși la studiu în perioada 2-12 iunie și de asemenea, iarăși este un mare pericol să se dea examenele naționale”, a declarat presei  preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Simion Hăncescu.

Liderul syndical  a explicat că “sunt 300.000 de elevi care ar trebui să vină în perioada 2-12 iunie la școală.

Las la o parte problema cu cele câteva milioane de măști și mănuși pe care ar trebui să le asigure școlile și asta va fi greu de realizat.

Dacă luăm în calcul și ce se întâmplă în infrastructură, ca să împarte 10 elevi în fiecare clasă, ne gândim la faptul că sunt atâtea şcoli care azi au toalete în curte și mulți elevi vin la școală făcând naveta.

Riscul de a se contamina este foarte mare. Ce se întâmplă dacă o parte din acești elevi vor lua acest virus? Cum vor participa la examenele naționale?”, a spus Simion Hăncescu.

Președintele FSLI a mai declarat pentru GândulLIVE:

“Dacă îi aduci pe acești copii la școală în iunie, când temperaturile sunt peste 30°, va fi foarte complicat pentru acei copii să stea 3-4 ore cu mască pe față. Nu știu care va fi randamentul lor în cele două săptămâni. Eu afirm că nu cred că vor fi mai luminați copiii cu cele două săptămâni de şcoală.

Ce se întâmplă dacă în timpul examenelor sunt elevi care vor fi nevoiţi să abandoneze examenele pentru că nu pot rezista? Pentru că să stai 3 ore cu mască pe față în condiţiile în care cele mai multe școli nu au aer condiționat, acel copil va părăsi sala de examen.

Eu dacă aș fi ministrul educației aș lua în calcul varianta de a încheia mediile școlare cu rezultatele pe care le au elevi. Pentru că un examen dat în condiții improprii nu va stabili o ierarhie corectă. Vor fi copii de 10, care nu vor fi în stare să facă subiecte de șapte.

Dar luarea în calcul a mediilor din clasele V-VIII poate să fie un criteriu obiectiv în condițiile din România în acest moment.

Oricum, examenul de bacalaureat nu are mare relevanță, iar acolo miza nu este foarte mare, facultățile pot stabili cum doresc cum vor intra elevi în învățământul superior. Dar trebuie să ne gândim în primul rând la ce se poate întâmpla.

Și vă spun foarte deschis: politicienii care vor menține această decizie de a duce la școală pe copii în perioada 2-12 iunie și care vor fi introduși la examen, își vor asuma un mare risc”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.