Vară de cursuri pentru profesorii din toată țara


Chiar dacă o parte importantă a elevilor din România au acum acces la cursuri online, situația este departe de normalitate și de o procedură unitară. Tocmai de aceea, MEC are în pregătire cursuri de formare pentru profesori  pentru perioada de după încheierea anului școlar pentru elevi, anunț făcut de ministrul de resort. Monica Anisie  a anunțat că pe lângă dotarea cu tablete și laptopuri a tuturor elevilor care nu au dispozitive pentru învățarea online, profesorii vor avea cursuri de pregătire „pentru pentru a putea lucra mai ușor cu elevii”.

Monica Anisie, ministrul Educației, a lăsat să se înțeleagă în ultimele zile că și anul școlar viitor este sub semnul întrebării din cauza pandemiei. E normal în aceste condiții ca MEC să pregătească cursuri de formare pentru profesori și dotări pentru elevi.

Ministrul Educației a mai anunțat că a cerut celor din MEC un inventar cu toate programele derulate de Ministerul Educației până acum, care au avut componentă de modernizarea învățământului și de formare a profesorilor, pentru a știi câți au participat la aceste cursuri, pe ce s-au cheltuit aceste fonduri și cu ce rezultate.

”Săptămâna viitoare vom veni cu un plan de măsuri, un plan care să vizeze pe deoparte intervenție asupra elevilor și o intervenție asupra formării profesorilor. Trebuie să fim pregătiți ca în toamnă să desfășurăm un învățământ online în așa fel încât să nu ne aflăm în situația în care suntem astăzi.”, a declarat Monica Anisie.

”Obiectivele Ministerul Educației sunt să asigure tabletele, laptopuri până în toamnă pentru elevi, pentru toți elevii care nu dețin la acest moment un dispozitiv. Deci pe deoparte să asigurăm pentru elevi iar pe de altă parte să pregătim cadrele didactice pentru a putea lucra mai ușor cu elevii (…) Vom avea cursuri de formare în perioada de după încheierea anului școlar. ”, a spus ministrul Monica Anisie la un post de televiziune.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.