Liviu Marian Pop denunță faptul că 3464 de profesori au fost dați afară peste noapte


Senatorul Liviu Marian Pop, fost ministru al Educației, acuză Guvernul Orban că a dat afară aproape 3500 de cadre didactice printr-un act administrativ apărut peste noapte. Decizia este surprinzătoare pentru că sfârșitul anului școlar este la 31 august 2020 iar senatorul spune că ”mai grav este că mulți dintre acești profesori se ocupau de copiii cu nevoi speciale”.

Într-o postare pe Facebook intitulată ”S.O.S. Educația este sub asediul PNL-ului! 3464 de profesori dați afară peste noapte!”, fostul ministru al Educației din partea PSD scrie următoarele: ”Cer public guvernului Orban, în frunte cu profesorul Iohannis, să renunțe la disponibilizările din învățământul preuniversitar. Este inacceptabil ca în secolul XXI să se procedeze ca în evul mediu, noaptea ca hoții, deoarece de acest lucru dau dovadă când, printr-un act administrativ, dau afară 3464 de profesori, începând de astăzi, chiar dacă anul școlar se încheie în 31 august 2020. Mai grav este că mulți dintre acești profesori se ocupau de copiii cu nevoi speciale.”

Liviu Marian Pop continuă declarația: ”Vă avertizez că, dacă nu anulați acest demers, voi urma, exact cum sugera Ludovic Orban, calea sesizării organelor abilitate.
În același timp, îi cer public guvernulul PNL să ne spună ce alte disponibilizări intenționează să facă de la 1 septembrie 2020 în sistemul de învățământ.
A văzut și simțit o țară întreagă cât de incompetent și discriminatoriu ați administrat zona de educație pe perioada pandamiei și cât de incerte sunt etapele care urmează: Evaluarea Națională, Admiterea la Liceu, Examenul de Bacalaureat, Admiterea la Faculatate, începutul noului an școlar. Apropo, mai vreți să deschideți anul școlar pe guvernare PNL? Pentru că dând afară mii de profesori într-o noapte, până în septembrie îi dați afară pe toți! Doriți să rămână doar Inspectorii Generali pentru care pregătiți concursul? Nu vedeți că, prin incomp
etența voastră, ați pus sub stare de asediu educația din România!”.

Este vorba de un ordin de ministru care prevde încadrarea în numărul de posturi aprobat și afectează în special personalul didactic auxiliar. După cum se vede din situația prezentată în ordinul MEC, Gorjul se află sub numărul de posturi aprobate și nu este afectat de deciziile autorităților.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.