Revenirea elevilor în școli, un risc prea mare în acest moment


Invitat la emisiunea ”EDUcația” de la EMI TV, liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ a apreciat că organizarea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului, dar și perioada de pregătire de două săptămâni, când elevii din anii terminali vor putea merge la școală, implică un risc mare de îmbolnăvire. Simion Hăncescu, președintele FSLI, și-a exprimat speranța că lipsa de reacție a MEC în această direcție este doar o măsură de a stimula învățarea și nu vom risca viața elevilor, părinților și cadrelor didactice.

Organizarea examenelor naționale în modul tradițional dar cu 10 elevi în clasă, decizie anunțată la acest moment de ministrul Monica Anisie, nu este încurajată de Simion Hăncescu, președintele FSLI. Reprezentanții sindicatelor cer echivalarea acestora cu media anilor de studiu. Reprezentanții FSLI îşi menţin cu fermitate punctul de vedere că Examenele de Bacalaureat şi Evaluare Naţională nu pot fi organizate în condiţii de siguranţă deoarece riscul de infectare va fi foarte ridicat. ”Punctul nostru de vedere este că echivalarea cu media anilor de studii a celor două examene este în acest moment unica opţiune fezabilă de a ieşi din această situație, nu putem risca viața elevilor, părinților și a cadrelor didactice, circa 10 000 dintre acestea având peste 65 de ani”.

Cel de-al doilea invitat al emisiunii ”EDUcația”, realizată de profesorul Cornel Șomîcu, a fost Constantin Huică, președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj.

Un gând despre “Revenirea elevilor în școli, un risc prea mare în acest moment

  1. NU AR FI CORECT DOMNUL HĂNCESCU PENTRU CEI CARE AU INVĂȚAT.
    S-AR INSCCRIE LA BAC TOȚI NEGHIOBII, CARE DE 20 DE ANI NU AU LUAT BACUL, IAR ACU L-AR PROMOVA, CU MEDIILE DIN ANII DE LICEU.SUNTEȚI PE MĂNĂ CU UNIVERSITĂȚILE PRIVATE SAU CU CELE SLABE, CARE NU VOR MAI AVEA STUDENLȚI. TREBUIE FACUTE MARI RESTRÂNGERI DE PERSONAL SI LA EI, NU NUMAI ÎN PREUNIVERSITAR!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.