
Potrivit directorilor de școli din județul Gorj, profesorii vor merge la școală ca să încheie mediile elevilor în catalog. În județul Gorj, mai multe școli au implementat catalogul virtual dar acesta nu este un document școlar.
Cadrele didactice trebuie să meargă să încheie mediile în catalog, după finalizarea cursurilor. Documentele școlare trebuie să fie completate în apropierea datei de 12 iunie. Asta pentru că „potrivit legii, mediile se încheie după ultima oră de curs”.
Reamintim că în perioada 2-12 iunie 2020 elevii din anii terminali revin la școală, opțional, pentru recapitularea materiei și pregătirea examenelor.
Restul elevilor, din ani intermediari dar și cei care aleg să nu meargă la școală din ani terminali, vor face în continuare ore online, potrivit anunțurilor oficiale.
În același timp ar urma să vină la școală și toți învățătorii și profesorii pentru încheierea situației școlare, peste 200 000 de cadre didactice sunt așteptate în școli.
Procedura de încheiere a mediilor
Învățământ primar: se continua activitățile online, conform planificării activității de către unitatea de învățământ
Situația 1: dacă elevul are cel puțin două calificative pe semestrul al II-lea, se încheie situația școlară semestrială cu aceste calificative.
Situația 2: dacă elevul are doar un calificativ pe semestrul al II-lea se poate valorifica activitatea desfășurată online.
Situația 3: dacă elevul are doar un calificativ pe semestrul al II-lea, dar nu se poate valorifica activitatea desfășurată online, al doilea calificativ pentru semestrul al II-lea va fi considerat calificativul care reprezintă media elevului din primul semestru.
Situația 4: dacă elevul nu are niciun calificativ în semestrul al II-lea, media anuală devine media semestrului I.
Pentru învățământul gimnazial și liceal, postliceal și profesional: se continua activitățile online, conform planificării activității de către unitatea de învățământ
Situația 1: dacă elevul are cel puțin două note pe semestrul al IIlea, se încheie media cu aceste note.
Situația 2: dacă elevul are doar o notă pe semestrul al II-lea se poate valorifica activitatea desfășurată online, pentru a doua notă
Situația 3: dacă elevul are doar o notă pe semestrul al II-lea, dar nu se poate valorifica activitatea desfășurată online, a doua notă pentru semestrul al II-lea va fi considerată nota care reprezintă media elevului din primul semestru.
Situația 4: dacă elevul nu are nicio notă în semestrul al II-lea media anuală devine media semestrului I
Situația 5: dacă media din primul semestru este mai mică decât 5, atunci cadrul didactic decide împreună cu elevul data la care acesta poate susține o lucrare scrisă/proiect prin care să fie notat, iar nota de la această evaluare devine media anuală (ca la examenul de corigență)